Son konular

Haşhaşlı Nokul

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Haşhaşlı Nokul Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı tam buğday unu
4 su bardağı beyaz un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Yarım su bardağı zeytinyağı
İçi için
2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz tatlılı yapmak için 1 çay bardağı toz şeker yada bal

Haşhaşlı Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unların tamamı yoğurma kabına alınır ortası havuz açılır.
Yağın yarısı, süt ,su ortaya dökülür.
Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kuru maya ilave edilerek karıştırılır.
Yanlardan alabildiği kadar un alınarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutulur. 45 dakika bir saat üstü kapalı mayalanmaya bırakılır.
İçine sürmek için bir kaseye 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 1çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı bir çay bardağı su ile ezilerek karıştırılır.
Tatlı yapmak isteyen tuz yerine 5 yemek kaşığı toz şeker yada bal ilave edilir.
Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür her bir parça ellerimiz yağlanarak açabildiğiniz kadar ince açılır
İçine haşhaşlı karışım hiç boşluk kalmayacak şekilde sürülür.
İri kıyılmış ceviz serpilir,çekip uzatılarak yuvarlanır sonra 2 yada 3 parmak kalınlığında kesilerek yağlı tepsiye yada yağlı kağıt serili tepsiye çok sıkışık olmadan yerleştirilir.
Kalan sos hamurların üzerine sürülerek en az 20 dk tepsi mayası için bekletilip 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 30dk pişirilir. Afiyetler olsun
Not ben 3 bezeyi tepsinin kenarların daki hamurları tuzlu ortadaki hamuru 1 bezeyi de tatlı bal ve tahin sürerek zarf şeklinde katlayıp hafifçe bastırarak bir kaç kez katlayıp tepsiye yerleştirdim. Not 2 haşhaşlı sosa tuz ya’da şeker atmayıp hamurun içine haşhaşlı sosu sürdükten sonra elinizle tuz ya da arzu ettiğiniz kadar şeker serpilip tatlı ya da tuzlu hazırlayabilirsiniz.

Haşhaşlı Nokul Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Haşhaşlı Nokul Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için malzemeler 5 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz Arası için Haşhaş ezmesi 10 kaşık sıvı yağ Üzeri için 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Haşhaşlı Nokul Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Yumuşacık Pamuk üzere Haşhaşlı Nokul Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı süt (ılık olacak ) 1 su bardağı su 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 5-6 su bardağı un (daha fazla da un alabilir) Tuz İç harcı için; 1 su bardağı çekilmiş sarı haşhaş 1 su bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Haşhaşlı Nokul Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı ılık süt (150 ml) 1 çay bardağı ılık su (150 ml) Yarım çay bardağı sıvı yağ veya Zeytinyağı 1 paketten 1cay kaşığı eksik kurumaya 1.5 çorba kaşığı toz şeker 1 silme tatlı kaşığı tuz 6-6.5 çay bardağı un(kontrollü ekleyin)(150ml)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Haşhaşlı Bükme Tarifi İçin Malzemeler Harç için: 1 su bardağı haşhaş ezmesi 1 çay bardağı ceviz içi 1 çay bardağı sıvı yağ Hamur için: 1 küçük paket kuru maya 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı süt 1,5 su bardağı ılık su 5 su bardağı beyaz un 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Bükme) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 2 yumurta beyazı (Sarısını üzerine ayırın) 6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt