Haşhaşlı Nokul Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı tam buğday unu
4 su bardağı beyaz un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Yarım su bardağı zeytinyağı
İçi için
2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz tatlılı yapmak için 1 çay bardağı toz şeker yada bal
Haşhaşlı Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unların tamamı yoğurma kabına alınır ortası havuz açılır.
Yağın yarısı, süt ,su ortaya dökülür.
Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kuru maya ilave edilerek karıştırılır.
Yanlardan alabildiği kadar un alınarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutulur. 45 dakika bir saat üstü kapalı mayalanmaya bırakılır.
İçine sürmek için bir kaseye 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 1çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı bir çay bardağı su ile ezilerek karıştırılır.
Tatlı yapmak isteyen tuz yerine 5 yemek kaşığı toz şeker yada bal ilave edilir.
Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür her bir parça ellerimiz yağlanarak açabildiğiniz kadar ince açılır
İçine haşhaşlı karışım hiç boşluk kalmayacak şekilde sürülür.
İri kıyılmış ceviz serpilir,çekip uzatılarak yuvarlanır sonra 2 yada 3 parmak kalınlığında kesilerek yağlı tepsiye yada yağlı kağıt serili tepsiye çok sıkışık olmadan yerleştirilir.
Kalan sos hamurların üzerine sürülerek en az 20 dk tepsi mayası için bekletilip 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 30dk pişirilir. Afiyetler olsun
Not ben 3 bezeyi tepsinin kenarların daki hamurları tuzlu ortadaki hamuru 1 bezeyi de tatlı bal ve tahin sürerek zarf şeklinde katlayıp hafifçe bastırarak bir kaç kez katlayıp tepsiye yerleştirdim. Not 2 haşhaşlı sosa tuz ya’da şeker atmayıp hamurun içine haşhaşlı sosu sürdükten sonra elinizle tuz ya da arzu ettiğiniz kadar şeker serpilip tatlı ya da tuzlu hazırlayabilirsiniz.
Haşhaşlı Nokul Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı tam buğday unu
4 su bardağı beyaz un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Yarım su bardağı zeytinyağı
İçi için
2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz tatlılı yapmak için 1 çay bardağı toz şeker yada bal
Haşhaşlı Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unların tamamı yoğurma kabına alınır ortası havuz açılır.
Yağın yarısı, süt ,su ortaya dökülür.
Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kuru maya ilave edilerek karıştırılır.
Yanlardan alabildiği kadar un alınarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutulur. 45 dakika bir saat üstü kapalı mayalanmaya bırakılır.
İçine sürmek için bir kaseye 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 1çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı bir çay bardağı su ile ezilerek karıştırılır.
Tatlı yapmak isteyen tuz yerine 5 yemek kaşığı toz şeker yada bal ilave edilir.
Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür her bir parça ellerimiz yağlanarak açabildiğiniz kadar ince açılır
İçine haşhaşlı karışım hiç boşluk kalmayacak şekilde sürülür.
İri kıyılmış ceviz serpilir,çekip uzatılarak yuvarlanır sonra 2 yada 3 parmak kalınlığında kesilerek yağlı tepsiye yada yağlı kağıt serili tepsiye çok sıkışık olmadan yerleştirilir.
Kalan sos hamurların üzerine sürülerek en az 20 dk tepsi mayası için bekletilip 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 30dk pişirilir. Afiyetler olsun
Not ben 3 bezeyi tepsinin kenarların daki hamurları tuzlu ortadaki hamuru 1 bezeyi de tatlı bal ve tahin sürerek zarf şeklinde katlayıp hafifçe bastırarak bir kaç kez katlayıp tepsiye yerleştirdim. Not 2 haşhaşlı sosa tuz ya’da şeker atmayıp hamurun içine haşhaşlı sosu sürdükten sonra elinizle tuz ya da arzu ettiğiniz kadar şeker serpilip tatlı ya da tuzlu hazırlayabilirsiniz.
Haşhaşlı Nokul Tarifi Fotoğraflı Yapılışı