Son konular

Haşhaşlı Poğaça Pastanedekilerden Bile Daha Yumuşak

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Haşhaşlı Poğaça Pastanedekilerden Bile Daha Yumuşak Tanımı İçin Gereçler
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
3 adet yumurta (2 sinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı ılık süt
1,5 kilo kadar un
İç harcı için
200 gr haşhaş
50 gr tereyağı
Beyaz peynir

Haşhaşlı Poğaça Pastanedekilerden Bile Daha Yumuşak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
Daha sonra unu dikkatli bir biçimde ekleyelim yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 1 saat kadar dinlendirelim.
İç harcı için bir kaba haşhaşı dökelim tereyağını ekleyip karıştıralım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparalım ortalarına aralarına haşhaşlı harcımızı sürüp tek tek rulo haline getirip dinlendirelim.
Dinlendirdiğimiz ruloları tek tek burup düğüm atalım.
Kalan hamurları da peynirli poğaça yapalım.
Avuç içi kadar açıp içine peynir koyup kapatalım.
Üzerlerine yumurta sürelim saat kadar dinlendirip 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Poğaça Pastanedekilerden Bile Daha Yumuşak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt