Son konular

Haşhaşlı Revani

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1,5-2 su bardağı un
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 kabartma tozu
1 vanilya
Şerbet için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon (yada varsa limon tuzu da olur 2 tane)
Üzeri için
Krem şanti(1 bardak süt ile mikserde çırp )

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel bir kaba yumurta ve şeker alalım mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım.
Yağ, süt, irmik, sıvı yağ, un, mavi haşhaş da ekleyelim ve tekrar mikser ile çırpalım.
Ardından kabartma tozu vanilya ekleyelim çırpalım.
Fırın açalım 180 derece 30 dk da pişirmeye alalım.
Şerbetini yapmaya başlayalım. Su, şeker, limon tencereye alalım ocak altını açalım kaynaması için bekleyelim.
Krem şantiyi yapalım bir su bardağı süt ve bir paket krem şanti bir kaba alalım mikserde çırpalım, daha sonra dolaba soğuması için alalım.
Pişen keki fırından çıkaralım soğumasını bekleyelim.
Kıvamı olan şerbeti ocaktan alıp kenara koyalım soğuması bekleyelim.
Soğuyan şerbet kekin üzerine dökelim hepsini dökmeyin 20 dk bekledikten sonra krem şanti revaninin üzerine dökelim.
Servis yapmaya hazır.
Afiyet olsun.

Ben hem keki hemde şerbet ikisini de soğuk olarak döktüm şerbeti çok soğuk olmadı fakat ılık oldu.Şerbet tamamını dökmeyin ağır tat verir ben az döktüm çok değil hepsini dökmedim, şerbet ağır olmasın, tanım uyarsanız hafif bir revani oluyor.

Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt