Son konular

Haşhaşlı Revani

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Revani için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sulu yerinden yoğurt
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Şerbeti için;
4,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
4 damla limon
Üzerine;

Alternatif 1
2 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Alternatif 2
Hazır kaymak

Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetin hazırlanışı suyu ve şekeri tencereye alın. İyice karıştırın. Kaynamaya çıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. 4 damla limon sıkın. 2 dakika daha kaynatıp bir kenara soğumaya bırakın.
Önemli (Şerbet soğuk revani sıcak olacak. Ancak revaninin ilk sıcaklığının çıkması gerekiyor. Revani fırından çıkınca 5 dakika bekletin sonra dökün şerbeti)
Revaninin hazırlanışı Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devrinde beyazlaşıncaya kadar çırpın.
Yağı ve yoğurdu ekleyin çırpın.
İrmik ve haşhaşı ekleyip düşük devirde çırpın.
En son eleyerek unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. En düşük devirde çok kısa bir süre çırpın.
Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 30 dakika kontrollü olarak pişirin.
Şerbetin verilmesi için; fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığının çıkması için 5 dakika bekleyin. Revaninin bazı yerlerini aralıklarla çatalla delin.
5 dakika sonra soğuyan şerbeti yavaş yavaş üzerine dökün.
Süsleme için; alternatif 1 2 poşet krem şantiye 1 bardak süt ekleyip çırpın. Revani soğuyunca üzerine güzelce sürün. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Alternatif 2. üzerine servis edeceğiniz sırada hazır kaymak koyabilirsiniz (Ben öyle yaptım) Afiyet olsun
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Osmanlı Usulü Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; 3.5 su bardağı su 3.5 su bardağı toz şeker 10-15 damla limon suyu Revanisi için; 4 adet yumurta 3.5 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı un 1 su bardağı mavi haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı haşhaş 1 fiske tuz 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için; 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarım limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Portakallı Ve Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler 4 yumurta (Oda sıcaklığında) 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt 1 su bardağı mavi haşhaş 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu yarım silme çay kaşığı karbonat 1 portakal kabuğu rendesi (Limon da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1,5-2 su bardağı un Yarım su bardağı mavi haşhaş 1 kabartma tozu 1 vanilya Şerbet için; 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Haşhaşlı Portakallı Revani Çok Çok Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1 su bardağı irmik 1 yemek kaşığı mavi haşhaş 1 su bardağı +1 su bardağından 2 parmak eksik un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin Şerbeti için; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Üst Alt