Son konular

Haşhaşlı Revani

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1-2 damla limon

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhaba gelin birlikte haşhaşlı revani yapalım .
Şerbetimizi hazırlamaktan başlayalım şerbet soğuk revanimiz sıcak olacak.
Bir tencereye şeker ve suyu ekleyip yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
Daha sonra birkaç damla limon suyu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Geniş bir kapta yumurtaları şekerle çırpıyoruz.
Daha sonra süt limon suyu ve sıvı yağı ekliyoruz. Onu da çırpınca un irmik kabartma tozu vanilyalı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
En son haşhaşı da ekleyip karıştırıyoruz ve yağladığımız borcamımıza döküyoruz. Ben tanımı orantılı olarak azalttım bize yetecek halde yaptım lakin konuk yada kalabalık aileniz varsa yada tatlı seven bir aileyseniz azaltmadan bu materyallerle yapın.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırınsa güzelce kızarana kadar pişirin. Kürdan yardımıyla içi pişmiş mi diye denetim edebilirsiniz.
Fırından çıkan revaniyi 1-2 dakika bekletin daha sonra dilimleyin….
Dilimledikten sonra yavaş yavaş üzerine şerbeti gezdirin heryere şerbet gelsin.
En az 1-2 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Üzerine dondurma yada kaymak ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı haşhaş 1 fiske tuz 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için; 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarım limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Haşhaşlı Portakallı Revani Çok Çok Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1 su bardağı irmik 1 yemek kaşığı mavi haşhaş 1 su bardağı +1 su bardağından 2 parmak eksik un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin Şerbeti için; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler Keki için 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 4 su bardağı irmik Yarım çay bardağı haşhaş (Çoğaltıp azaltabilirsiniz isteğe bağlı) 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1,5-2 su bardağı un Yarım su bardağı mavi haşhaş 1 kabartma tozu 1 vanilya Şerbet için; 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler Revani için; 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı sulu yerinden yoğurt 1 su bardağı haşhaş 1 su bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Şerbeti için; 4,5 su bardağı su 4 su bardağı şeker 4 damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt