Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 klasik su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 klasik su bardağı un
Yarım su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş da derler)
1 paket krem şanti
Şerbet için;
2 klasik su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetin yapılış; şeker ,su ve limonu uygun bir tencerede 15 dakika kaynatılıp ılımaya bırakılır.
Krem Şanti için; 1 paket krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle koyulaşıncaya dek çırpınız.
Yumurta çırpılır şeker ilave edilir ,köpürene dek çırpılır.
Daha sonra sıvı yağ ,süt, irmik ,haşhaş eklenir ve karıştırılır .
Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edilir tekrar karıştırılır.
Tepsiye alınır 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriniz..
Tamamen soğumuş olan keke ılık şerbeti ekleyiniz, iyice şerbetini çektikten sonra kremşantiyi yayınız ve servise hazır deneyeceklere afiyet olsun .
.
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 klasik su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 klasik su bardağı un
Yarım su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş da derler)
1 paket krem şanti
Şerbet için;
2 klasik su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetin yapılış; şeker ,su ve limonu uygun bir tencerede 15 dakika kaynatılıp ılımaya bırakılır.
Krem Şanti için; 1 paket krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle koyulaşıncaya dek çırpınız.
Yumurta çırpılır şeker ilave edilir ,köpürene dek çırpılır.
Daha sonra sıvı yağ ,süt, irmik ,haşhaş eklenir ve karıştırılır .
Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edilir tekrar karıştırılır.
Tepsiye alınır 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriniz..
Tamamen soğumuş olan keke ılık şerbeti ekleyiniz, iyice şerbetini çektikten sonra kremşantiyi yayınız ve servise hazır deneyeceklere afiyet olsun .
.
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı