Son konular

Haşhaşlı Revani

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu (Tepsim büyük olduğu için)
Vanilya
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için;
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt

Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tenceremize şeker, su koyup ocakta kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkıyoruz ve biraz daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Şerbet soğurken bir yandan kremşantiyi hazırlıyoruz. Toz şantiyi sütle katılaşıncaya kadar çırpıp dolaba atıyoruz yumuşamasın diye.
Şerbet ve şantiyi hazırladıktan sonra kekimizi yapmaya başlayabiliriz artık.
Kabın içine yumurta şeker koyup köpürene kadar çırpıyoruz ve üzerine süt, yağ koyup tekrar çırpıyoruz.
İrmik, haşhaş, kabartma tozu, vanilya ve un koyup yavaş şekilde karıştırıyoruz.
Yağladığımız borcam tepsiye hamuru döküyoruz ve önceden ısıttığımız fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetimizi her yerine eşit şekilde döküyoruz.
10 dakika kadar beklettikten sonra dolaptaki şantiyi şerbetli kekin üzerine güzelce yayalım.
Not: Ben üzerini şantiyle kaplarken kekin üzeri biraz kalktı şantiyle bir oldu siz dikkatli yapın yada şantiyi servis yapacağınız zaman da sürebilirsiniz. Dolapta 1 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı mavi haşhaş 1 adet limon kabuğu rendesi 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilya 1 su bardağı un Yarım su bardağı haşhaş Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Üzeri için: 1 paket krem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1,5-2 su bardağı un Yarım su bardağı mavi haşhaş 1 kabartma tozu 1 vanilya Şerbet için; 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı irmik 1 su bardağı süt 1 su bardağı un Yarım su bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı siyah haşhaş 1 su bardağı toz şeker 1 tane vanilya 1 tane kabartma tozu 3 tane yumurta Şerbet için: 2.5 su bardağı su 1.5 su bardağı toz şeker 3-4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 klasik su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 klasik su bardağı un Yarım su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş da derler) 1 paket krem şanti Şerbet için; 2 klasik su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt