Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu (Tepsim büyük olduğu için)
Vanilya
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için;
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tenceremize şeker, su koyup ocakta kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkıyoruz ve biraz daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Şerbet soğurken bir yandan kremşantiyi hazırlıyoruz. Toz şantiyi sütle katılaşıncaya kadar çırpıp dolaba atıyoruz yumuşamasın diye.
Şerbet ve şantiyi hazırladıktan sonra kekimizi yapmaya başlayabiliriz artık.
Kabın içine yumurta şeker koyup köpürene kadar çırpıyoruz ve üzerine süt, yağ koyup tekrar çırpıyoruz.
İrmik, haşhaş, kabartma tozu, vanilya ve un koyup yavaş şekilde karıştırıyoruz.
Yağladığımız borcam tepsiye hamuru döküyoruz ve önceden ısıttığımız fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetimizi her yerine eşit şekilde döküyoruz.
10 dakika kadar beklettikten sonra dolaptaki şantiyi şerbetli kekin üzerine güzelce yayalım.
Not: Ben üzerini şantiyle kaplarken kekin üzeri biraz kalktı şantiyle bir oldu siz dikkatli yapın yada şantiyi servis yapacağınız zaman da sürebilirsiniz. Dolapta 1 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu (Tepsim büyük olduğu için)
Vanilya
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için;
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tenceremize şeker, su koyup ocakta kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkıyoruz ve biraz daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Şerbet soğurken bir yandan kremşantiyi hazırlıyoruz. Toz şantiyi sütle katılaşıncaya kadar çırpıp dolaba atıyoruz yumuşamasın diye.
Şerbet ve şantiyi hazırladıktan sonra kekimizi yapmaya başlayabiliriz artık.
Kabın içine yumurta şeker koyup köpürene kadar çırpıyoruz ve üzerine süt, yağ koyup tekrar çırpıyoruz.
İrmik, haşhaş, kabartma tozu, vanilya ve un koyup yavaş şekilde karıştırıyoruz.
Yağladığımız borcam tepsiye hamuru döküyoruz ve önceden ısıttığımız fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetimizi her yerine eşit şekilde döküyoruz.
10 dakika kadar beklettikten sonra dolaptaki şantiyi şerbetli kekin üzerine güzelce yayalım.
Not: Ben üzerini şantiyle kaplarken kekin üzeri biraz kalktı şantiyle bir oldu siz dikkatli yapın yada şantiyi servis yapacağınız zaman da sürebilirsiniz. Dolapta 1 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı