Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtayı çırpın.
Üzerine şekeri ilave edelim çırpmaya devam edin.
Daha sonra süt, sıvı yağ, irmik, un ve haşhaşı ilave edelim çırpmaya devam edin.
Vanilya ,kabartma tozunu ekleyip çırpın.
Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırında pişirelim.
Kürdan yardımıyla piştiğini kontrol edebilirsiniz.
Üzeri kızarınca fırından çıkaralım.
İsteğe bağlı olarak hamurun içine ceviz kırıp atabilirsiniz tarifte olmadığı için yazmadım ama öylede beğeneceğinizi düşünüyorum.
İki su bardağı şeker ve üç su bardağı suyu tencereye ekleyin kaynadıktan bir iki dakika sonra alın
Şerbeti ilk sıcağını attıktan sonra dökebilirsiniz.
Krem şanti ve sütü önceden çırpalım onbeş yirmi dakika buz dolabında bekledikten sonra şerbetini çeken tatlınızın üzerine dökebilirsiniz.Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtayı çırpın.
Üzerine şekeri ilave edelim çırpmaya devam edin.
Daha sonra süt, sıvı yağ, irmik, un ve haşhaşı ilave edelim çırpmaya devam edin.
Vanilya ,kabartma tozunu ekleyip çırpın.
Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırında pişirelim.
Kürdan yardımıyla piştiğini kontrol edebilirsiniz.
Üzeri kızarınca fırından çıkaralım.
İsteğe bağlı olarak hamurun içine ceviz kırıp atabilirsiniz tarifte olmadığı için yazmadım ama öylede beğeneceğinizi düşünüyorum.
İki su bardağı şeker ve üç su bardağı suyu tencereye ekleyin kaynadıktan bir iki dakika sonra alın
Şerbeti ilk sıcağını attıktan sonra dökebilirsiniz.
Krem şanti ve sütü önceden çırpalım onbeş yirmi dakika buz dolabında bekledikten sonra şerbetini çeken tatlınızın üzerine dökebilirsiniz.Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı