Son konular

Haşhaşlı Sultan Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
125 gram margarin
Yarım çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
Un (yaklaşık 2 su bardağı)
Üzeri için;
Mavi haşhaş (tatlıyı bulamak için)
Fındık
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak, şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
Kaynamaya başladığında, 3-4 damla limon suyu sıkın.
5 dakika daha kaynadıktan sonra, şerbeti alarak soğumaya bırakın.
Hamur materyallerini yoğurma kabına alarak, elinize yapışmadan hamur toparlanana kadar azar azar un ek ederek hamuru yoğurun.
Hamurdan minik toplar oluşturup, mavi haşhaşa bulayın ve üzerine ceviz batırın.
180 derecede, evvelden ısıtılmış fırında pişirin. Hafif pembeleşmesi kâfi.
Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine, hazırladığınız şerbeti dökün.
3-4 saat dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt