SoruCevap
Yeni Üye
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için ;
2,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Hamuru için ;
200 gram margarin yahut tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzeri için ;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı mavi haşhaş
Fındık
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bi tencereye su ve şekerimizi koyup karıştıralım,şerbeti kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayan şerbetimize limon suyunu ekleyelim ve 10 dakika kaynatalım.
Soğuması için bi kenara alalım.
Hamuru için yoğurma kabımıza tereyağ,sıvı yağ,yumurta,toz şeker,hindistan cevizi,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı koyarak yoğurmaya başlayalım.
Unu denetimli olarak yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bi hamur elde edelim.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayalım. Yaklaşık 35 adet falan çıkıyor.
Hazırladığımız tatlılarımızı evvel süte batıralım akabinde mavi haşhaşa bulayalım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye tatlıları dizelim orta kısmına fındıkları batıralım.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık20- 25 dakika pişirelim.
Fırından aldığımız tatlıya soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekene kadar dinlendirelim.
Şerbetini büsbütün çeken tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için ;
2,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Hamuru için ;
200 gram margarin yahut tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzeri için ;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı mavi haşhaş
Fındık
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bi tencereye su ve şekerimizi koyup karıştıralım,şerbeti kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayan şerbetimize limon suyunu ekleyelim ve 10 dakika kaynatalım.
Soğuması için bi kenara alalım.
Hamuru için yoğurma kabımıza tereyağ,sıvı yağ,yumurta,toz şeker,hindistan cevizi,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı koyarak yoğurmaya başlayalım.
Unu denetimli olarak yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bi hamur elde edelim.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayalım. Yaklaşık 35 adet falan çıkıyor.
Hazırladığımız tatlılarımızı evvel süte batıralım akabinde mavi haşhaşa bulayalım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye tatlıları dizelim orta kısmına fındıkları batıralım.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık20- 25 dakika pişirelim.
Fırından aldığımız tatlıya soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekene kadar dinlendirelim.
Şerbetini büsbütün çeken tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı