Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker / 200 ml bardak
1 su bardağı irmik / 250 ml bardak
1 çay bardağı hindistan cevizi /125ml
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
4.5 su bardağı un /250 ml
Bulamak için ;
1 çay süt
1 çay bardağı mavi haşhaş
Üzeri için;
Fındık
Ceviz yahut badem
Şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker /250 ml
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbeti 16 dakika kaynatalım.
Karıştırma kabına yumurta ,şeker ,irmik, hindistan cevizi sıvı yağ ve tereyağı koyup güzelce karıştırın akabinde yavaş yavaş un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde yapıp evvel süte sonra haşhaşa bulayıp yağlı tepsiye dizelim.
Üzerine ceviz koyup yavaşça bastıralım evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Cevizleri evvel süte sonra tatlının üzerine koyup bastırın. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker / 200 ml bardak
1 su bardağı irmik / 250 ml bardak
1 çay bardağı hindistan cevizi /125ml
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
4.5 su bardağı un /250 ml
Bulamak için ;
1 çay süt
1 çay bardağı mavi haşhaş
Üzeri için;
Fındık
Ceviz yahut badem
Şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker /250 ml
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbeti 16 dakika kaynatalım.
Karıştırma kabına yumurta ,şeker ,irmik, hindistan cevizi sıvı yağ ve tereyağı koyup güzelce karıştırın akabinde yavaş yavaş un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde yapıp evvel süte sonra haşhaşa bulayıp yağlı tepsiye dizelim.
Üzerine ceviz koyup yavaşça bastıralım evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Cevizleri evvel süte sonra tatlının üzerine koyup bastırın. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı