Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un (bana 3 tam yetti)
Bulamak için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş (siz az az koyun yetmedikçe eklersiniz kalan ziyan olmasın)
Şerbeti:
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatalım. Kaynara çıktıktan 10 dk sonra altını kapatıp öbür bir kaba alalım ılınsın.
Yağları, yumurtayı, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı, pudra şekerini ekleyip yoğuralım.
Daha sonra hindistan cevizi ve irmiği en son da denetimli bir formda unu ekleyip yoğuralım.
Ceviz kadar toplar yapıp evvel süte sonra haşhaşa batıralım ve yağlı kağıt üzerinde 180 derece alt üst ayarlı evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
Birinci sıcaklığı çıkınca şerbeti kaşıkla ortalarından dökelim.
Şerbeti döktünüz lakin çektiğinden emin değilseniz çevirip artlarından da döküp tekrar çevirin.
Çok şerbet kaldıysa bir iki saat sonra süzün. Dinlenince servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un (bana 3 tam yetti)
Bulamak için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş (siz az az koyun yetmedikçe eklersiniz kalan ziyan olmasın)
Şerbeti:
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatalım. Kaynara çıktıktan 10 dk sonra altını kapatıp öbür bir kaba alalım ılınsın.
Yağları, yumurtayı, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı, pudra şekerini ekleyip yoğuralım.
Daha sonra hindistan cevizi ve irmiği en son da denetimli bir formda unu ekleyip yoğuralım.
Ceviz kadar toplar yapıp evvel süte sonra haşhaşa batıralım ve yağlı kağıt üzerinde 180 derece alt üst ayarlı evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
Birinci sıcaklığı çıkınca şerbeti kaşıkla ortalarından dökelim.
Şerbeti döktünüz lakin çektiğinden emin değilseniz çevirip artlarından da döküp tekrar çevirin.
Çok şerbet kaldıysa bir iki saat sonra süzün. Dinlenince servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı