Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
200 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4.5 su bardağı un
Bulamak için
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı haşhaş
Bütün badem(ceviz yada fındık da olur)
Şerbeti için
3.5 su bardağı su
3.5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti kaynatın.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dk kadar kaynatmaya devam edin.Tatlımız sıcak şerbeti soğuk olucak.
Tüm hamur gereçlerini bir kapta yoğurun.
15 dk dinlendirin.
Bir kaba sütü koyun.
Haşhaşı da farklı bir kaba alın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alın yuvarlayın.
Evvel süte daha sonra haşhaşa bulayın.
Üzerine badem koyun.
Tepsiye dizdiğimiz tatlıları evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Soğuttuğunuz şerbeti tatlımıza dökelim. Afiyet olsun. @acemi. Sef. Filiz.
200 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4.5 su bardağı un
Bulamak için
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı haşhaş
Bütün badem(ceviz yada fındık da olur)
Şerbeti için
3.5 su bardağı su
3.5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti kaynatın.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dk kadar kaynatmaya devam edin.Tatlımız sıcak şerbeti soğuk olucak.
Tüm hamur gereçlerini bir kapta yoğurun.
15 dk dinlendirin.
Bir kaba sütü koyun.
Haşhaşı da farklı bir kaba alın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alın yuvarlayın.
Evvel süte daha sonra haşhaşa bulayın.
Üzerine badem koyun.
Tepsiye dizdiğimiz tatlıları evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Soğuttuğunuz şerbeti tatlımıza dökelim. Afiyet olsun. @acemi. Sef. Filiz.