Son konular

Haşhaşlı Tahinli Çörek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet çiğ rendelenmiş patates
1 yumurta akı(sarısı üzerine )
Aldığı kadar un
İçi İçin;
5-6 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
Yarım su bardağı tahin
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1.5 su bardağı da sıvı yağ

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İçine sürmek için ezilmiş haşhaş tahin ve sıvı yağ ceviz karıştırılır.
Ilık süt, sıvı yağ ,maya ,tuz, şeker ,rendelenmiş patates ve yumurta akı hamur yoğurma kabına konulur.
Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yapılır ve mayalandırma ya bırakılır .
Yaklaşık 15-20 dakika sonra kabarmış olan hamur 6 modüle ayrılır.
Birinci kesim yağlanmış tezgah üzerinde elle açılmak suretiyle inceltilir.
Daha sonra üzerine haşhaşlı karışımdan sürülüp elinizle bastıra bastıra inceltin sonra 2. Kesim hamuru bu hamurun üzerine yeniden elinizle bastıra bastıra yayın onun üzerine de haşhaş sürün 3. Hamuru da tekrar tıpkı biçimde yapın yani toplamda 3 kat hamur olacak ve ortalarına haşhaşlı karışımdan sürülmüş olacak.
Karışımı çokça sürün zira hamur kabarınca içinde kayboluyor.
3 kat bu süreci yaptıktan sonra hamuru şeritler halinde kesin çok büyük olmasın derseniz ortadan enlemesine ikiye bölebilirsiniz.
Hazırladığınız bu şeritleri burgu formunda çevire çevire kıvırın.
Tepsiye sık bir halde yerleştirin başka üç katlı hamura da tıpkı süreci yapın üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün 180° ya da 200 derece fırınımızda nazaran kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin ve duruma göre artırıp azaltın) 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık su (Maya için) 3 yemek kaşığı şeker 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tuz İç harcı için 1 su bardağı ezilmiş haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 5 su bardağı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1-2 bardak ılık su 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine) 1 paket instant maya İçi için; 1 su bardağı tahin 1 su bardağı haşhaş Yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Yumuşacık Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı kuru maya Alabildiğine un (başlangıç için 3 su bardağı yeterli) 3 çay bardağı ılık süt 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 2 dolu yemek kaşığı tereyağı (iyice erimiş olsun) İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1/2 (yarım) su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un İç malzemesi için; 1 su bardağı haşhaş 1/2 (yarım) su bardağı tahin Haşhaşlı Tahinli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Haşhaşlı Tahinli Rulo Çörekler (Çay Saatlariniz İçin Lezzetli Tarif) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 adet yumurta (Sarısı yüzüne ) Alabildiği kadar un Not ( ben tam buğday unu kullandım) İç harcı 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt