Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
7 su bardağı un (kontrollü ekleyin ve duruma göre artırıp azaltın)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su (Maya için)
3 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için
1 su bardağı ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor çoğu yerde var, bimden aldım ben)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz (Ben koydum)
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Piştikten sonra:
Pudra şekeri
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu mayalanmaya bırakın. Geniş bir kabın içerisin unu alarak, ortasını havuz gibi açalım.
Açtığımız havuza mayayı, şekeri ve ılık suyu alalım ve mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletelim.
Daha sonra tuzu koyarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Yavaş yavaş ılık süt ve sıvı yağı ekleyerek, yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Üzerini streç film ile örterek 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
Haşhaşlı iç harç için uygun bir kapta haşhaşı, sıvı yağı, cevizi ve tahini karıştırın.
Haşhaşlı çöreğimizi şekillendirelim.
Hamurun mayası geldikten sonra hamuru yağladığınız tezgaha alın, 6 eşit parçaya bölün.
Hamurları elinizle biraz genişleterek haşhaşlı karışımı üzerine yayın.
Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin.
Oluşan 6 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm’lik şeritler halinde keserek, kendi etrafında burun ve tepsiye yan yana gelecek şekilde dizin.Çöreklerimizi pişirelim. .
Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
10 dk kadar da tepsi mayasının gelmesi için bekletin.
Son olarak çöreklerimizi önceden ısıttığınız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar güzelce pişirin.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Yumuşacık tel tel ayrılan enfes çörekler hazır. denemeyi ve kaydetmeyi unutmayın, çok lezzetliiii.Afiyet olsun. .
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 su bardağı un (kontrollü ekleyin ve duruma göre artırıp azaltın)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su (Maya için)
3 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için
1 su bardağı ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor çoğu yerde var, bimden aldım ben)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz (Ben koydum)
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Piştikten sonra:
Pudra şekeri
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu mayalanmaya bırakın. Geniş bir kabın içerisin unu alarak, ortasını havuz gibi açalım.
Açtığımız havuza mayayı, şekeri ve ılık suyu alalım ve mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletelim.
Daha sonra tuzu koyarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Yavaş yavaş ılık süt ve sıvı yağı ekleyerek, yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Üzerini streç film ile örterek 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
Haşhaşlı iç harç için uygun bir kapta haşhaşı, sıvı yağı, cevizi ve tahini karıştırın.
Haşhaşlı çöreğimizi şekillendirelim.
Hamurun mayası geldikten sonra hamuru yağladığınız tezgaha alın, 6 eşit parçaya bölün.
Hamurları elinizle biraz genişleterek haşhaşlı karışımı üzerine yayın.
Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin.
Oluşan 6 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm’lik şeritler halinde keserek, kendi etrafında burun ve tepsiye yan yana gelecek şekilde dizin.Çöreklerimizi pişirelim. .
Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
10 dk kadar da tepsi mayasının gelmesi için bekletin.
Son olarak çöreklerimizi önceden ısıttığınız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar güzelce pişirin.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Yumuşacık tel tel ayrılan enfes çörekler hazır. denemeyi ve kaydetmeyi unutmayın, çok lezzetliiii.Afiyet olsun. .
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı