Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
5 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1-2 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 paket instant maya
İçi için;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağından az fazla toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru yoğurup 45 dk mayalanmaya bırakalım.
Haşhaş, tahin, şeker, ceviz ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım.
Bu ortada haşhaşı çıkarıp tahinli yada tahini çıkarıp haşhaşlı yapabilirsiniz. Ancak bu halini denemelisiniz.
Mayalanan hamuru 6 bezeye bölelim, 5 dk dinlendirelim.
Hafif unlayarak merdaneyle servis tabağı kadar açalım.
Üzerine çokça tahinli karışımdan sürelim her yerine. Öteki bezelere de birebirini uygulayalım. Yalnızca en son bezenin üstüne hiç bir şey sürmeyelim.
Yağla ve karışımla düzgünce yumuşayan bezeleri elimizle üzerine hafif hafif bastırarak büyütelim.
Yarım ay olacak biçimde ortadan ikiye keselim.
Tıpkı tekrar bakacak halde üst üste koyalım. Anlatırken karışık geliyor lakin fotolara bakınca anlaşılıyor.
Üst üste koyduğumuz bezeleri iki parmak şeritler halinde kesip kendi etrafında burarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
Hepsi bitince yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış fırında 190 derecede pişirelim.Afiyet olsuun .
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
5 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1-2 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 paket instant maya
İçi için;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağından az fazla toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru yoğurup 45 dk mayalanmaya bırakalım.
Haşhaş, tahin, şeker, ceviz ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım.
Bu ortada haşhaşı çıkarıp tahinli yada tahini çıkarıp haşhaşlı yapabilirsiniz. Ancak bu halini denemelisiniz.
Mayalanan hamuru 6 bezeye bölelim, 5 dk dinlendirelim.
Hafif unlayarak merdaneyle servis tabağı kadar açalım.
Üzerine çokça tahinli karışımdan sürelim her yerine. Öteki bezelere de birebirini uygulayalım. Yalnızca en son bezenin üstüne hiç bir şey sürmeyelim.
Yağla ve karışımla düzgünce yumuşayan bezeleri elimizle üzerine hafif hafif bastırarak büyütelim.
Yarım ay olacak biçimde ortadan ikiye keselim.
Tıpkı tekrar bakacak halde üst üste koyalım. Anlatırken karışık geliyor lakin fotolara bakınca anlaşılıyor.
Üst üste koyduğumuz bezeleri iki parmak şeritler halinde kesip kendi etrafında burarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
Hepsi bitince yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış fırında 190 derecede pişirelim.Afiyet olsuun .
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı