Hasır Örgü Künefe Tarifi İçin Malzemeler
Hasır kadayıf
Tel kadayıf
100 gram tereyağı
50 gram kaymak
Yarım su bardağı antep fıstığı hem içine hem üzerine
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 kaç damla limon
Hasır Örgü Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi hazırlayalım bir tencereye su ve şekeri alalım kaynayana kar karıştıralım kaynadıktan sonra bir kaç damla limon sıkarak kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.
Şerbet kaynarken bizde künefe tepsisini tereyağın yarısı ile yağlayalım hasır künefeyi resimdeki gibi dizelim.
Üzerine biraz antep fıstığı serpelim sonra kaymağı koyalım tekrar antep fıstığı serperek üzerini tel kadayıf ile kapatalım ve bastıralım iyice tepsiye yerleşmesini sağlayalım.
Daha sonra kısık ateşte çevirerek pişirelim ara sıra altını kontrol edelim kızarınca kalan yağ ile yağladığımız başka tepsiye ters çevirerek diğer tarafıda kızarana kadar çevirerek pişirelim.
Sonra şerbeti gezdirerek şerbetini çekene kadar dinlenmeye bırakalım kenarlarını antep fıstığı ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Not 1: Ben tereyağı eriterek süzgeçten geçirdim saf yağ olarak kullandım.
Not 2: Künefe sıcak şerbet sıcak olacak.
Hasır Örgü Künefe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hasır kadayıf
Tel kadayıf
100 gram tereyağı
50 gram kaymak
Yarım su bardağı antep fıstığı hem içine hem üzerine
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 kaç damla limon
Hasır Örgü Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi hazırlayalım bir tencereye su ve şekeri alalım kaynayana kar karıştıralım kaynadıktan sonra bir kaç damla limon sıkarak kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.
Şerbet kaynarken bizde künefe tepsisini tereyağın yarısı ile yağlayalım hasır künefeyi resimdeki gibi dizelim.
Üzerine biraz antep fıstığı serpelim sonra kaymağı koyalım tekrar antep fıstığı serperek üzerini tel kadayıf ile kapatalım ve bastıralım iyice tepsiye yerleşmesini sağlayalım.
Daha sonra kısık ateşte çevirerek pişirelim ara sıra altını kontrol edelim kızarınca kalan yağ ile yağladığımız başka tepsiye ters çevirerek diğer tarafıda kızarana kadar çevirerek pişirelim.
Sonra şerbeti gezdirerek şerbetini çekene kadar dinlenmeye bırakalım kenarlarını antep fıstığı ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Not 1: Ben tereyağı eriterek süzgeçten geçirdim saf yağ olarak kullandım.
Not 2: Künefe sıcak şerbet sıcak olacak.
Hasır Örgü Künefe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı