Son konular

Haşlamadan Fırında Makarna

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Haşlamadan Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1 paket fırın makarna
2 tane domates
1 yeşil 1 kapya biber
100 gram mantar
1/2 (yarım) su bardağı mısır
Sucuk
Tuz
Kekik
Pulbiber
Karabiber

Haşlamadan Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırın makarnayı ortadan bölüp borcama yerleştirin. Üzerine rendelenmiş veya robottan geçmiş domatesi döküp kaşıkla yayın.
Doğranmış biberler, mantarlar, sucuk ve mısırı da dizin. Baharatlarınıda ekleyin. Sonrasında kaynar suyu makarnaları üstünü geçecek kadar koyun.
220 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Beşamel sos hazırlayın. Suyunu çeken makarnanın üstüne gezdirin ve tekrar fırınlayın.
Hafif kızarınca kaşar peyniri rendesini de ekleyin ve fırın ısısını düşürün. Burada kaşar peynirin erimesi için fırın ısısı aslında yeterli oluyor. Ama siz kaşar peynirlerde kızarsın istiyorsanız eğer ısıyı düşürmeden kızartın. Afiyetle huzurla kalın.
Haşlamadan Fırında Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt