Haşlanmış Biber Turşusu

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Haşlanmış Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
2 kg. kapya biberi ve ya rastgele dolma biberi
1 buçuk litre su
500 ml. beyaz sirke
125 gram şeker
125 gram tuz
1 tatlı kaşığı kara biber taneleri
250 ml. sıvı yağı
2-3 defne yaprağı
3-4 adet havuç
7-8 çeşni sarımsak
1/2 (yarım) demet maydanoz

Haşlanmış Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri yıkayıp doğruyoruz istediğiniz halde.( ben sarı ve kırmızı dolmalık biber kullandım ).
Bir tencerede suyu, sirkeyi, yağı, tuzu, şekeri, kara biberi ve defne yaprağı ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra biberlerden bir kısmını tencerede koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca yalnızca birer dakika haşlıyoruz. Bu süreç biberler bitinceye kadar tekrarlıyoruz.
Son olarak da ayriyeten doğradığımız havucu ve sarımsağı bir dakika kadar haşlıyoruz.
Sonra sırayla kavanozu dolduruyoruz biber ve havuç karışımdan. ( fotoğrafta gördüğünüz üzere maydanozu da ek ettim kolaylık olsun diye).
Kavanozları doldurduktan sonra sıvı karışımdan ek ediyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
Üç- dört gün sonra yemeğe hazırdır.
Sıvı karışımdan birden fazla kalacak isterseniz fazla biber haşlayabilirsiniz isterseniz bir kavanozda karışımı saklayabilirsiniz ilerde tekrar kullanmak için.
Unutmayın defne yaprağını yalnızca suyu kaynarken kullanın sonra onu atabilirsiniz ben kavanozlara onu koymuyorum.Umarım beğenirsiniz, hem kolay hem lezzetli bir tanım.Yapan olursa şimdiden ellerine sıhhat.Avustralya’dan sevgiler.
Haşlanmış Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mantar Turşusu Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo mantar (yafaklardan, daha lezzetli olur) 3 defne yaprağı 3 adet ufak sarımsak 3 adet kara biber 50 ml soğuk su 50 ml ayçiçek yağı 3 yemek kaşığı elma sirkesi (yoksa rastgele bir sirkeden olabilir) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kıyır Kıyır Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler Lahana 3 adet havuç 1 baş sarımsak 5-6 tane yeşilbiber yada kuru biber 3 yemek kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı tane karabiber (Şart değil) 1 tatlı kaşığı tane kişniş (Şart değil) 5-6tane defne yaprağı (Şart değil) 1 su bardağı sirke Lahanaların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Maraş Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller 1 kilo maraş biberi 1 baş sarımsak 4-5 adet limon tuzu 300 ml üzüm sirkesi 300 ml soğuk su 150 ml zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker Maraş Biber Turşusu Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Sirke, zeytinyağı, su yayvan bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 1 adet büyük lahana 2 adet pancar 1 demet kereviz 3,4 diş sarımsak 5-6 adet defne yaprağı 6-7 adet salatalık 6-7 biber (acı tatlı sizin acı sevmenize bağlı) 5 adet havuç 2 yemek kaşığı sirke Tuz Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
En Lezzetlisinden Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler 350-400 gram et (Ben kemikli et kullandım, kuşbaşıda olur) 3 su bardağı haşlanmış nohut (Yaklaşık 500g) 1 dolu tatlı kaşığı biber salçası 1 dolu yemek kaşığı domates salçası 1 kase arpacık soğan (Büyükse 1, küçükse 2 adet soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt