Son konular

Hatay Tepsi Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Hatay Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
1 demet maydanoz
2 adet kapya biber
5-6 diş sarımsak
400 gram dana,100 gram kuzu kıyma
1 çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
2 çay kaşığı salça
100 ml domates suyu
Su, tereyağı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
3 adet çeri domates
Püf nokta: rondo yerine gereçleri zırhtan geçirirseniz sulanmazlar


Hatay Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kapya biber, maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Materyalleri püre haline getirmek için rondodan geçirin. Rondodan geçirmek yerine zırhtan da geçirebilirsiniz.
Rondodan geçirilen gereçleri kıyma ile karıştırın. Birbirine harmanlayana kadar güzelce yoğurun.
Lezzet vermesi için tuz ve karabiber ekleyip yoğurmaya devam edin.
Yoğurduğunuz kıyma karışımını orta büyüklükteki bir alüminyum siniye pizza üzere yayın.
2 kaşık salça ile tereyağını kavurun. Domates sosu ve su ek edip akışkan bir sos hazırlayın.
Oluşturduğunuz domates sosunu tepsiye yaydığınız kıyma karışımının üzerine dökün.
Üzerine soğan, biber ve domateste serpiştirerek evvelden ısıtılmış 220 derecedeki fırında pişirin.
Hatay Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt