Hatay Usulü Patatesli Köfte Kıyma

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Hatay Usulü Patatesli Köfte Kıyma Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kıyma et
5 baş orta boy soğan
Karabiber
Maydanoz
Tuz
İsteğe bağlı ceviz
Patatesli köfte
3 bardak köftelik ince bulgur
5 küçük boy patates
Kimyon
Biber salçası
Bir tane kuru soğan
Maydanoz
Zeytinyağı

Hatay Usulü Patatesli Köfte Kıyma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıyma eti için :Yarım çay bardağı su ile eti pişir.
Soğanları ince ince kıyıp etle biraz daha pişirelim.
Soğanlar piştikten sonra baharatları, cevizi maydanozu atıp iki yemek kaşığı zeytinyağı atıp kısık ateşte bir 10 dakika daha pişiriyoruz.
Patatesli sıkım köfte için atates haşlanır, robotta çekilir.
Bulgur ılık suyla ıslanır.
Kimyon, biber salçası üstüne eklenir.
Soğan ince ince doğranır üstüne eklenir. İyice yoğurulur.
Bulgur yoğurulup yumuşadıktan sonra patatesler eklenir.
Patatesle de yoğrulur.
Yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir biraz daha yoğrulur.
En son elimizi ıslayıp küçük sıkımlar yapılır.
Tabağa konur üstüne de isteğe bağlı maydanoz atılır. Afiyet olsun.
Hatay Usulü Patatesli Köfte Kıyma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt