Hatay Usulü Tavuk Dürüm

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Hatay Metodu Tavuk Dürüm Tanımı İçin Gereçler
2-3 patates (Kızartılacak)
Maydanoz
Kuru soğan
Turşu
Domates
Lavaş için;
1,5 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 4 su bardağı un (Ele yapışmayan yumuşak hamur olsun lakin sert olmasın)
Tavuk sosu için;
1 paket tavuk göğsü
1,5 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz

Hatay Adabı Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lavaş imali için; Hepsini karıştırıp bezeler yapın ve tavanızın boyutunda açıp yağsız tavada alt üst pişirip kenara alın.
Lavaş sos için 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı salça yarım su bardağı su, bu sosu pişirin ve lavaşları bu sosa bulayın.
Tavuk sosu için; sos materyallerini karıştırın ve ince kestiğiniz tavuk göğüslerinide içine atın sosta bekletin biraz sonra tavukları yapışmayan tavada kızartın. Bol soslu hoş bir tavuk oluyor.
Sonra kızarttığınız patatesleri, ince doğradığınız maydanoz turşu marul ve domatesleri lavaşa koyup tavukları ekleyin. Ketçap mayonez döküp dürüm biçiminde sarın. Ben buzdolabı poşetine geçirdim o formda tutarak yedik.
Hatay Yordamı Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt