Hatayın Biberli Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı ılık süt (200 ml bardağı)
1 su bardağı ılık su(200 ml bardağı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (Klasik çay bardağı)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6-6,5 su bardağı kadar un (unu kontrollü ekleyelim.kalitesine göre miktarda farklılık gösterebilir.yumuşak ve ele yapışmayan hamur olacak)
Üstü için
2 adet orta boy soğan
1 kase lor peyniri veya çökelek
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı acı pulbiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı kekik
Yarım çay bardağından bir parmak fazla zeytinyağı
Hatayın Biberli Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üstünün harcı için.Soğanlı ince olacak şekilde doğrayalım.
Üstüne diğer malzemeleri ekleyip elimizle özleşene kadar yoğuralım.
Hamuru için.Yoğurma kabımıza ılık su,süt,şeker ve mayayı koyup karıştıralım.
Daha sonra sıvı yağ ilave edelim. Unumuzu ve tuzumuzu eleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurunu çok iyi yoğuralım. Güzel yoğrulan hamur yumuşak olsa da ele yapışmayacaktır.
Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
Mayalanan hamurumuzun hacasını aldıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklı dizelim.
Üstünü kapatıp 15 dk tepsi mayası için bekletelim. Süre sonunda parlaklarımızla bezeleri hafif inceltip 1 yemek kaşığı harcımızdan koyalım.
Kaşıkla düzeltip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirelim. Çayla,ayranla servis edelim. Kahvaltı için de ideal bir fikir yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun
Hatayın Biberli Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı ılık süt (200 ml bardağı)
1 su bardağı ılık su(200 ml bardağı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (Klasik çay bardağı)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6-6,5 su bardağı kadar un (unu kontrollü ekleyelim.kalitesine göre miktarda farklılık gösterebilir.yumuşak ve ele yapışmayan hamur olacak)
Üstü için
2 adet orta boy soğan
1 kase lor peyniri veya çökelek
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı acı pulbiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı kekik
Yarım çay bardağından bir parmak fazla zeytinyağı
Hatayın Biberli Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üstünün harcı için.Soğanlı ince olacak şekilde doğrayalım.
Üstüne diğer malzemeleri ekleyip elimizle özleşene kadar yoğuralım.
Hamuru için.Yoğurma kabımıza ılık su,süt,şeker ve mayayı koyup karıştıralım.
Daha sonra sıvı yağ ilave edelim. Unumuzu ve tuzumuzu eleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurunu çok iyi yoğuralım. Güzel yoğrulan hamur yumuşak olsa da ele yapışmayacaktır.
Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
Mayalanan hamurumuzun hacasını aldıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklı dizelim.
Üstünü kapatıp 15 dk tepsi mayası için bekletelim. Süre sonunda parlaklarımızla bezeleri hafif inceltip 1 yemek kaşığı harcımızdan koyalım.
Kaşıkla düzeltip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirelim. Çayla,ayranla servis edelim. Kahvaltı için de ideal bir fikir yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun
Hatayın Biberli Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı