Havalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 tane yufka
6 tane milföy
Sos için
3 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için
100 gram kıyma
1 tane soğan
Tuz – karabiber
2 tane patates
1 çay bardağı süt
1/2 (yarım) (yarım)çay bardağı kaşar peynir
Muskat rendesi
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz ,karabiber
Havalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar. Bu böreği çok seveceksiniz. İkram sofralarinizin en havalı en gösterişli böreği olacak. Buyurun tarife.
Önce iç harçlarını hazırlayalım. Soğanı dilediğiniz gibi doğrayıp kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyin ve kapak kapatın.
Kısık ateşte suyunu salıp çeksin ve baharatlarını ekleyin. Kıymalı harcını hazır. Soğumaya bırakabilirsiniz.
Patatesleri haşlayın ve sıcakken soyup ezin.
Soğuduktan sonra ezmek zor oluyor. İçine sıcakken tereyağ kaşar peynir süt muskat rendesi tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın.
Ben en büyük borcamın bir küçük boyunu kullandım. Tepsiyi yağlayın.
Bir kat yufkayı serin. Kenarlarından dışarı sarsacak yufka. Üzerine sos malzemelerini iyice çırpıp biraz dökün.
Sonrasında kalan yufkaları 2 veya 3 e bölün elinizle. Sonra sosun olduğu kaba daldırın. Heryeri iyice ıslansın. Burada biraz nazik olmamız gerekiyor yoksa yufkalar yırtılır.
Sostan çıkardığınız yufkayı çok sunulmasını beklemeden hafif hareketlerle tepsiye koyun.
Her kata biraz kıyma biraz patates paylaştırın. Bu işlemi yufkalar bitene kadar devam edin.
En son kalan sostan üzerine fırça ile sürecek kadar ayırın ve kalanı böreğin üzerine dökün.
Kenarlarında kalan yufkaları kapatın ve buraya kalan sosu fırça ile bastırmadan sürün. Ben 1 gece dolapta beklettim. Sizin bekletmeye vaktiniz yoksa üzerine çözülmüş milföyleri dizin ve keskin bir bıçak yardımı ile kesin.
Üzerine yumurta sarısı sıvı yağ karışımı sürün. Dilerseniz susam veya çörekotu serpin.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
8. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve dilimleyin.
Üzerinden bir kez daha geçin. Bu lezzete gerçekten bayılacaksınız. Afiyet ve şifa ile kalın İnstagramda takip etmeyi unutmayın
Havalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 tane yufka
6 tane milföy
Sos için
3 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için
100 gram kıyma
1 tane soğan
Tuz – karabiber
2 tane patates
1 çay bardağı süt
1/2 (yarım) (yarım)çay bardağı kaşar peynir
Muskat rendesi
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz ,karabiber
Havalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar. Bu böreği çok seveceksiniz. İkram sofralarinizin en havalı en gösterişli böreği olacak. Buyurun tarife.
Önce iç harçlarını hazırlayalım. Soğanı dilediğiniz gibi doğrayıp kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyin ve kapak kapatın.
Kısık ateşte suyunu salıp çeksin ve baharatlarını ekleyin. Kıymalı harcını hazır. Soğumaya bırakabilirsiniz.
Patatesleri haşlayın ve sıcakken soyup ezin.
Soğuduktan sonra ezmek zor oluyor. İçine sıcakken tereyağ kaşar peynir süt muskat rendesi tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın.
Ben en büyük borcamın bir küçük boyunu kullandım. Tepsiyi yağlayın.
Bir kat yufkayı serin. Kenarlarından dışarı sarsacak yufka. Üzerine sos malzemelerini iyice çırpıp biraz dökün.
Sonrasında kalan yufkaları 2 veya 3 e bölün elinizle. Sonra sosun olduğu kaba daldırın. Heryeri iyice ıslansın. Burada biraz nazik olmamız gerekiyor yoksa yufkalar yırtılır.
Sostan çıkardığınız yufkayı çok sunulmasını beklemeden hafif hareketlerle tepsiye koyun.
Her kata biraz kıyma biraz patates paylaştırın. Bu işlemi yufkalar bitene kadar devam edin.
En son kalan sostan üzerine fırça ile sürecek kadar ayırın ve kalanı böreğin üzerine dökün.
Kenarlarında kalan yufkaları kapatın ve buraya kalan sosu fırça ile bastırmadan sürün. Ben 1 gece dolapta beklettim. Sizin bekletmeye vaktiniz yoksa üzerine çözülmüş milföyleri dizin ve keskin bir bıçak yardımı ile kesin.
Üzerine yumurta sarısı sıvı yağ karışımı sürün. Dilerseniz susam veya çörekotu serpin.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
8. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve dilimleyin.
Üzerinden bir kez daha geçin. Bu lezzete gerçekten bayılacaksınız. Afiyet ve şifa ile kalın İnstagramda takip etmeyi unutmayın
Havalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı