Havuç Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
2 adet kabak (rendelenmiş)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 silme çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Havuç Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları rendeleyip düzgünce suyunu sıkalım.
Tavaya sıvı yağ koyalım ısıtalım ve suyunu sıktığımız kabakları tavada 5 dkya yakın soteleyelim.
Rendelenmiş havuçları ekleyip havuç ve kabakları orta ara karıştırarak suyunu çekene kadar sotelemeye devam edelim 4-5 dk kâfi olacaktır, soğumaya bırakalım.
Uygun bir kasede yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsağı karıştıralım soğuyan havuç ve kabakları üzerine ek edelim karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Havuç Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet kabak (rendelenmiş)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 silme çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Havuç Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları rendeleyip düzgünce suyunu sıkalım.
Tavaya sıvı yağ koyalım ısıtalım ve suyunu sıktığımız kabakları tavada 5 dkya yakın soteleyelim.
Rendelenmiş havuçları ekleyip havuç ve kabakları orta ara karıştırarak suyunu çekene kadar sotelemeye devam edelim 4-5 dk kâfi olacaktır, soğumaya bırakalım.
Uygun bir kasede yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsağı karıştıralım soğuyan havuç ve kabakları üzerine ek edelim karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Havuç Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı