Havuç Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
2 adet orta uzunluk kabak (rendelenmiş)
2 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
Zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) su bardağı ceviz
4-5 kol dereotu
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
Havuç Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuç ve kabağı rendeleyin.
Zeytinyağını ısıtın, havucu tavaya alın rengi dönünceye kadar soteleyin ve karıştırma kabına alın.
Kabağı da soteleyin ve karıştırma kabına alın.
Soğumuş sebzelere sarımsak, tuz, dereotu ve yoğurdu ek edip karıştırın.
İsteğe nazaran üzerine dövülmüş ceviz ve dereotu serpin afiyet olsun.
Havuç Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet orta uzunluk kabak (rendelenmiş)
2 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
Zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) su bardağı ceviz
4-5 kol dereotu
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
Havuç Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuç ve kabağı rendeleyin.
Zeytinyağını ısıtın, havucu tavaya alın rengi dönünceye kadar soteleyin ve karıştırma kabına alın.
Kabağı da soteleyin ve karıştırma kabına alın.
Soğumuş sebzelere sarımsak, tuz, dereotu ve yoğurdu ek edip karıştırın.
İsteğe nazaran üzerine dövülmüş ceviz ve dereotu serpin afiyet olsun.
Havuç Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı