Havuç Tarator Mor Lahana (İftar Sofralarını Süsleyecek) Tanımı İçin Malzemeler
6-7 adet orta uzunluk havuç
Yarım mor lahana
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı kadar yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Havuç Tarator Mor Lahana (İftar Sofralarını Süsleyecek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havucu yıkayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin.
Tavaya alıp 5-10 dakika kavurun biraz sıvı yağ ekleyin 2 dakika daha kavrulsun.
Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Mor lahanayı da rendeleyin ve birebir halde tavada az sıvı yağ ile 5-10 dakika kavurun.
Soğumaya bırakın.
Soğuyan havuç ve lahanaya 5-6 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez ekleyin tuzunu ayarlayın ve karıştırın.
2 halde servis edebilirsiniz.
Havuç taratoru servis tabağına alıp üzerine lahanayı ekleyin.
Yada 2 kaşık havuç tarator üzerine 1 kaşık lahana koyun tek kişilik servisler yapın.
Havuç Tarator Mor Lahana (İftar Sofralarını Süsleyecek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6-7 adet orta uzunluk havuç
Yarım mor lahana
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı kadar yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Havuç Tarator Mor Lahana (İftar Sofralarını Süsleyecek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havucu yıkayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin.
Tavaya alıp 5-10 dakika kavurun biraz sıvı yağ ekleyin 2 dakika daha kavrulsun.
Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Mor lahanayı da rendeleyin ve birebir halde tavada az sıvı yağ ile 5-10 dakika kavurun.
Soğumaya bırakın.
Soğuyan havuç ve lahanaya 5-6 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez ekleyin tuzunu ayarlayın ve karıştırın.
2 halde servis edebilirsiniz.
Havuç taratoru servis tabağına alıp üzerine lahanayı ekleyin.
Yada 2 kaşık havuç tarator üzerine 1 kaşık lahana koyun tek kişilik servisler yapın.
Havuç Tarator Mor Lahana (İftar Sofralarını Süsleyecek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı