Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
3 adet havuç (Boyutları küçük ise bir tane artırın)
1 su bardağı süzme yoğurt (Süzme yoğurt kullanırsanız salatanız fazla sulanmaz)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
Yarım çay kaşığından biraz az tuz
1 diş rendelenmiş sarımsak
Havuç Tarator Tanımı Yapılışı
Havuçların kabuğu soyulur rendelenir.
Tavaya sıvı yağ koyun havuçları ekleyin bir kaşık su koyun ve 3-4 dakika havuçları kavrulur ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Derin bir kaseye yoğurt tuz ve rendelenmiş sarımsağı koyulur ve karıştırılır.
Bu karışımın üzerine soğuyan havuçlar eklenir be karıştırılarak servis tabağına alınır.
Üzerine ben biraz zeytinyağ gezdirdim ve ceviz ile süsledim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Salatalar ortasında imali en kolay meze sınıfından da sayabileceğimiz az materyal ile yapılan havuç tarator(yoğurtlu havuç)
3 adet havuç (Boyutları küçük ise bir tane artırın)
1 su bardağı süzme yoğurt (Süzme yoğurt kullanırsanız salatanız fazla sulanmaz)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
Yarım çay kaşığından biraz az tuz
1 diş rendelenmiş sarımsak
Havuç Tarator Tanımı Yapılışı
Havuçların kabuğu soyulur rendelenir.
Tavaya sıvı yağ koyun havuçları ekleyin bir kaşık su koyun ve 3-4 dakika havuçları kavrulur ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Derin bir kaseye yoğurt tuz ve rendelenmiş sarımsağı koyulur ve karıştırılır.
Bu karışımın üzerine soğuyan havuçlar eklenir be karıştırılarak servis tabağına alınır.
Üzerine ben biraz zeytinyağ gezdirdim ve ceviz ile süsledim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Salatalar ortasında imali en kolay meze sınıfından da sayabileceğimiz az materyal ile yapılan havuç tarator(yoğurtlu havuç)