Havuçlu Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Havuçlu Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
5-6 bardak tavuksuyu-su
1 adet rendelemiş havuç
1 baş soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 tutam maydanoz
Tuz ,karabiber ,pulbiber

Havuçlu Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü haşlayalım suyunu ayıralım göğsü didikleyelim.
Soğanı yemeklik doğrayalım.
Havuçu rendeleyelim.
Tencereye tereyağ zeytinyağ dökelim havuçu ekleyelim 1 dk kavuralım .
Soğanları ve sarımsağıda ekleyelim 2 dk daha kavuralım.
Ardından unu ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
Tavuk suyunu ekleyelim karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca şehriyeleri ekleyelim.
Şehriyeler yumuşadığında didiklediğimiz tavuk göğsünü, tuz ,karabiber, pulbiberi ekleyelim.
Kaynamaya başlayınca limon suyu ve maydanozu ekleyelim ocaktan alalım.Servise hazır afiyet olsun
Havuçlu Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt