Havuçlu Bademli Pilav Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı pirinç ( 20 dakika ılık tuzlu suda beklemiş süzülmüş )
1 adet havuç
1 küçük kase badem ( kaynar suda beklerseniz kabuklarını kolaylıkla sorabilirsiniz )
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı kuşüzümü
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıcak su
Havuçlu Bademli Pilav Tanımı Yapılışı
Bademler tereyağı ile kavrulur havuçlar eklenir, biraz sotelenir pirinç eklenir bi kaç dakika kavrulur .
En son baharatları tuzu kuş üzümü de eklenir sıcak suyu da ek ederek ağzı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
Biraz dinlendirip ister sıcak ister soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun
1 su bardağı pirinç ( 20 dakika ılık tuzlu suda beklemiş süzülmüş )
1 adet havuç
1 küçük kase badem ( kaynar suda beklerseniz kabuklarını kolaylıkla sorabilirsiniz )
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı kuşüzümü
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıcak su
Havuçlu Bademli Pilav Tanımı Yapılışı
Bademler tereyağı ile kavrulur havuçlar eklenir, biraz sotelenir pirinç eklenir bi kaç dakika kavrulur .
En son baharatları tuzu kuş üzümü de eklenir sıcak suyu da ek ederek ağzı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
Biraz dinlendirip ister sıcak ister soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun