Havuclu Biftek
Resimli Havuclu Biftek Tarifi
Havuclu Biftek Nasıl Yapılır,
Havuclu Biftek yapılışı Tarifi
imageshavuclubiftektarifiresimli5ad42969b7105
Malzemeler
6 kalın biftek
100 gr jambon
4 baş soğan
12 kg havuc
2 corba kaşığı domates salcası
50 gr tereyağı
1 corba kaşığı tepeleme un
1 corba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz
Havuclu Biftek
Yemeğin Yapılışı
Jambonları ince uzun şeritler halinde doğrayın Havucları soyup ince halkalar şeklinde kesin Soğanları halka halka doğrayın Duduklu tencerede sıvıyağı 30 gr tereyağı ile eritin İcine soğanları, etleri ve jambonları atıp birlikte sararıncaya kadar kavurun Daha sonra havucları, tuzu, karabiberi ekleyin Bir kere yavaşca karıştırıp, duduklu tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin Etler pişerken, kalan tereyağını un ile karıştırıp kremsi bir hale getirin 15 dakika sonra duduklu tencereyi kendi usulunuze gore buharını cıkararak acın İcinden etleri cıkarıp bir tabağa alın Tenceredeki sosa, unla calıştığınız tereyağını ve domates salcasını ekleyin, yavaşca karıştırıp icine etleri koyun ve tencerenin kapağını kapatmadan 810 dakika kadar ağzı acık olarak hafif ateşte pişirin Biftekleri sıcak bir tabağa alın, uzerlerini tencerede kalan sebze ve sosla ortun, yanında kucuk, haşlanmış patateslerle sıcak olarak servis yapın Duduklu tencereniz yoksa etleri normal tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin
Resimli Havuclu Biftek Tarifi
Havuclu Biftek Nasıl Yapılır,
Havuclu Biftek yapılışı Tarifi
imageshavuclubiftektarifiresimli5ad42969b7105
Malzemeler
6 kalın biftek
100 gr jambon
4 baş soğan
12 kg havuc
2 corba kaşığı domates salcası
50 gr tereyağı
1 corba kaşığı tepeleme un
1 corba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz
Havuclu Biftek
Yemeğin Yapılışı
Jambonları ince uzun şeritler halinde doğrayın Havucları soyup ince halkalar şeklinde kesin Soğanları halka halka doğrayın Duduklu tencerede sıvıyağı 30 gr tereyağı ile eritin İcine soğanları, etleri ve jambonları atıp birlikte sararıncaya kadar kavurun Daha sonra havucları, tuzu, karabiberi ekleyin Bir kere yavaşca karıştırıp, duduklu tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin Etler pişerken, kalan tereyağını un ile karıştırıp kremsi bir hale getirin 15 dakika sonra duduklu tencereyi kendi usulunuze gore buharını cıkararak acın İcinden etleri cıkarıp bir tabağa alın Tenceredeki sosa, unla calıştığınız tereyağını ve domates salcasını ekleyin, yavaşca karıştırıp icine etleri koyun ve tencerenin kapağını kapatmadan 810 dakika kadar ağzı acık olarak hafif ateşte pişirin Biftekleri sıcak bir tabağa alın, uzerlerini tencerede kalan sebze ve sosla ortun, yanında kucuk, haşlanmış patateslerle sıcak olarak servis yapın Duduklu tencereniz yoksa etleri normal tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin