Son konular

Havuçlu , Cevizli Baton Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Havuçlu , Cevizli Baton Kek Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz eksik ceviz
1 silme yemek kaşığı tarçın
2 orta uzunluk havuç (iri rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-2, 5 su bardağı kadar un

Havuçlu , Cevizli Baton Kek Tanımı Yapılışı

Birinci olarak baton kalıbı hiç bir yerinde boşluk kalmayacak formda çokça margarinle yağlayıp buzdolabına kaldırın.
Bu süreç kekin kalıptan basitçe çıkması için değerli. İstediğiniz diğer bir kalıpta kullanabilirsiniz.
Yumurta ve şekeri uygunca köpürene kadar çırpın, süt ve sıvı yağ ekleyip şöyle bir çırpın.
Un, vanilya, kabartma tozu ve tarçın ekleyip çırpın.
Havuç ve ceviz ekleyip düşük bölümde çırpın.
Buzdolabından kalıbı çıkarıp harcı dökün birkaç defa yere vurun.
Isınmış 160-170° derece fırında kürdan pak çıkana kadar pişirin.
Birinci yarım saat fırının kapağını açmayın 15 dk kadar birinci sıcağı çıktıktan sonra kalıptan denetimli bir formda çıkarın.
Soğuduktan sonra dilimleyin. Akşam yaptığım için çekimler biraz karanlık oldu kusura bakmayın. Afiyet olsun.
 
Üst Alt