Havuçlu Cevizli Muhallebili Tart Kek

theking

Üye
Tepkime
20
Yaş
36
Coin
175,523
Havuçlu Cevizli Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı rendelenmiş havuç
1/2 (yarım) bardak orta çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
Üzerine;
Hindistan cevizi

Havuçlu Cevizli Muhallebili Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Selamün aleyküm millet kış aylarına sevilen bir tanım.
Öncelikle havuçları rendeleyelim. Cevizleri robottan çekelim. Artık sıra klasik kek yapar üzere keke başlayalım.
Yumurta ile şeker köpük olana dek çırpılır sıra ile süt yağ eklenir. Kabartma tozu, vanilya denetimli halde de un eklenir tamamı dökülmez.
Ceviz ve havucu da ekleyip karıştıralım. Kıvamına nazaran unumuzu ayarlayalım.
Margarin ile yağlayıp altına un serptiğimiz tart kalıbımıza kek hamurunu döküp fırına verelim.
180 derecede aheste halde pişmeye bırakalım birinci 15 dk zati fırının kapağını hiç açmayalım kabarmasına mani olmayalım.
Hamur fırında iken muhallebisini hazırlayalım. Süt, şeker, un, nişasta yeterlice karıştırılır ocağa alınır kıvam alana kadar pişirip ocaktan indirmeye yakın vanilya ve tereyağ eklenip yeterlice çırpılır.
Kekin pişmesini beklerken orta ara karıştıralım üstü kabuk bağlamasın.
Fırından keki alıp soğuması için bekledikten sonra dikkatli halde karşıt çevirip keki kalıptan çıkaralım üzerine muhallebimizi döküp soğumaya bırakalım.
Son olarak da hindistan cevizi ile süsleyip servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun
Havuçlu Cevizli Muhallebili Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt