Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı esmer/beyaz karışık şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme karbonat
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kek kalıbını biraz tereyağı ile her yerini yağlayalım. Bir kaşık un ekleyip kalıbın her tarafına dağılmasını sağlayın. Fazla ununu kalıba vurarak dökün.
Kalıbı buzdolabında bekletin ve fırını 160 derece fansız ayarda ısıtmaya başlayın. Oda ısısında olan yumurtalar ve şekerleri mikserle 6-7 dakika çırpalım.
Sıvıyağı da ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Kuru malzemeleri mutlaka eleyerek karışıma ekleyelim ve 1 dakika daha çırpalım.
Mikseri kenara bırakalım spatula ile devam edeceğiz. Kuru üzümü biraz suda bekletip yumuşatalım. Sudan alıp kurulayalım biraz unlayıp fazla ununu elek ile atalım.
Bu işlem kuru üzümlerin keke eşit bir şekilde dağılmasını sağlayacak ve dibe çökmesini engelleyecek. Havucu, kuru üzümü ve cevizi de ekleyip spatula ile alttan yukarı karıştıralım.
Hazırladığımız kalıba dökelim ve tezgaha birkaç kez vuralım hava kabarcıkları çıksın eşit kabarsın. Isıttığımız fırının orta gözüne koyalım. İlk yarım saat kesinlikle kapağını açmayalım. Pişmeye yakın kürdan testi yapalım.
Fırından aldıktan sonra ılımasını bekleyelim.
Kalıbı ters çevirip dilimleyelim. Çay ve kahve yanında tadına varalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not: Ben bu tarifi daha önce dilimli kek kalıbında yapmıştım, tarifi ona göre yazdım. Bugün kelepçeli kalıp içinde yaptım, tabanına yağlı kağıt sermek yetti. Siz istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1,5 su bardağı esmer/beyaz karışık şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme karbonat
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kek kalıbını biraz tereyağı ile her yerini yağlayalım. Bir kaşık un ekleyip kalıbın her tarafına dağılmasını sağlayın. Fazla ununu kalıba vurarak dökün.
Kalıbı buzdolabında bekletin ve fırını 160 derece fansız ayarda ısıtmaya başlayın. Oda ısısında olan yumurtalar ve şekerleri mikserle 6-7 dakika çırpalım.
Sıvıyağı da ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Kuru malzemeleri mutlaka eleyerek karışıma ekleyelim ve 1 dakika daha çırpalım.
Mikseri kenara bırakalım spatula ile devam edeceğiz. Kuru üzümü biraz suda bekletip yumuşatalım. Sudan alıp kurulayalım biraz unlayıp fazla ununu elek ile atalım.
Bu işlem kuru üzümlerin keke eşit bir şekilde dağılmasını sağlayacak ve dibe çökmesini engelleyecek. Havucu, kuru üzümü ve cevizi de ekleyip spatula ile alttan yukarı karıştıralım.
Hazırladığımız kalıba dökelim ve tezgaha birkaç kez vuralım hava kabarcıkları çıksın eşit kabarsın. Isıttığımız fırının orta gözüne koyalım. İlk yarım saat kesinlikle kapağını açmayalım. Pişmeye yakın kürdan testi yapalım.
Fırından aldıktan sonra ılımasını bekleyelim.
Kalıbı ters çevirip dilimleyelim. Çay ve kahve yanında tadına varalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not: Ben bu tarifi daha önce dilimli kek kalıbında yapmıştım, tarifi ona göre yazdım. Bugün kelepçeli kalıp içinde yaptım, tabanına yağlı kağıt sermek yetti. Siz istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı