Havuçlu Cevizli Ve Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardak toz şeker
1 çay bardağının 4/3 sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Havuçlu Cevizli Ve Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kapta 3 yumurtamızı kırıyoruz.
Daha sonra 1 su bardağı olan toz şekerimizi ekleyip köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağı ek edip çırpmaya devam edelim.
Daha sonra unumuzu eleyerek çırpma sürecine devam ediyoruz.
Ardından karbonat ek edilerek çırpmaya devam edelim.
Bu süreçlerden sonra cevizimiz havucumuz ve tarçınımızı ek edip spatula ile saat tarafında karıştıralım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımıza kekimizi bırakalım. Ağzını açmadan 20 dakika kadar bekleyiniz. Şayet görme imkanınız olursa keki sık sık denetim ederek pişme derecesini kendiniz de ayarlayabilirsiniz. (kek kalıbını her yerini sıvı yağ ile eşit bir formda yağlamayı unutmayınız).
Havuçlu Cevizli Ve Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardak toz şeker
1 çay bardağının 4/3 sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Havuçlu Cevizli Ve Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kapta 3 yumurtamızı kırıyoruz.
Daha sonra 1 su bardağı olan toz şekerimizi ekleyip köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağı ek edip çırpmaya devam edelim.
Daha sonra unumuzu eleyerek çırpma sürecine devam ediyoruz.
Ardından karbonat ek edilerek çırpmaya devam edelim.
Bu süreçlerden sonra cevizimiz havucumuz ve tarçınımızı ek edip spatula ile saat tarafında karıştıralım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımıza kekimizi bırakalım. Ağzını açmadan 20 dakika kadar bekleyiniz. Şayet görme imkanınız olursa keki sık sık denetim ederek pişme derecesini kendiniz de ayarlayabilirsiniz. (kek kalıbını her yerini sıvı yağ ile eşit bir formda yağlamayı unutmayınız).
Havuçlu Cevizli Ve Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı