Havuclu Fit Kabak Tarifi İcin Malzemeler
*3 adet havuc
*4 adet girit kabağı (ince kabak ta olabilir)
*2 dal nane
*2 dal dereotu
*2 dal maydanoz
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
Havuclu Fit Kabak Tarifi Yapılışı Yaza giriyoruz dikkat diyet yapmayı geciktirenler icin bundan sonrasında yapabilecekleri harika nefis mi nefis bir tarif başlıyor muyuz ?? Hadi bakalım
Oncelikle bu tarifi kucuk bir tencerede yapınız 12 kişilik olduğu icin fazla buyuk bir tencere kirletmenize gerek yoktur
Havuclarımızın uzerini sebze soyucu ile soyuyoruz ve halka halka kesiyoruz Tencereye zeytinyağı koyup havucları biraz soteliyoruz
Uzerine 1 cay bardağı su ekleyip 10 dakika orta ateşte pişiriyoruz Havuclar daha sert olduğu icin yemek icinde diri kalmaması icin mutlaka pişirin
Ardından kabaklarımızı yıkıyoruz Uzerini soymuyoruz cunku girit kabağı inceciktir lezzetlidir kabuğu yumuşaktır
Kabakları da halka halka doğrayıp pişen havucların uzerine ekliyoruz Bu aşamada su koymuyoruz cunku kabak cok az suyunu salacaktır
Yumuşayana kadar bu şekilde kapağı kapalı olarak kısık ateşte 1520 dakika pişiriyoruz
Yumuşadıktan sonra altını kapatıp uzerine ince ince doğranmış maydanoz taze nane ve dereotunu ekliyoruz
Cok az daha zeytinyağı gezdirip tuzunu ekliyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz Herkese şimdiden afiyet olsun
*3 adet havuc
*4 adet girit kabağı (ince kabak ta olabilir)
*2 dal nane
*2 dal dereotu
*2 dal maydanoz
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
Havuclu Fit Kabak Tarifi Yapılışı Yaza giriyoruz dikkat diyet yapmayı geciktirenler icin bundan sonrasında yapabilecekleri harika nefis mi nefis bir tarif başlıyor muyuz ?? Hadi bakalım
Oncelikle bu tarifi kucuk bir tencerede yapınız 12 kişilik olduğu icin fazla buyuk bir tencere kirletmenize gerek yoktur
Havuclarımızın uzerini sebze soyucu ile soyuyoruz ve halka halka kesiyoruz Tencereye zeytinyağı koyup havucları biraz soteliyoruz
Uzerine 1 cay bardağı su ekleyip 10 dakika orta ateşte pişiriyoruz Havuclar daha sert olduğu icin yemek icinde diri kalmaması icin mutlaka pişirin
Ardından kabaklarımızı yıkıyoruz Uzerini soymuyoruz cunku girit kabağı inceciktir lezzetlidir kabuğu yumuşaktır
Kabakları da halka halka doğrayıp pişen havucların uzerine ekliyoruz Bu aşamada su koymuyoruz cunku kabak cok az suyunu salacaktır
Yumuşayana kadar bu şekilde kapağı kapalı olarak kısık ateşte 1520 dakika pişiriyoruz
Yumuşadıktan sonra altını kapatıp uzerine ince ince doğranmış maydanoz taze nane ve dereotunu ekliyoruz
Cok az daha zeytinyağı gezdirip tuzunu ekliyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz Herkese şimdiden afiyet olsun