Havuçlu Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler
7 adet kabak (Küçük boy )
1 adet havuç
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un (200 ml )
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Havuçlu Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklarımızı ve havucumuzu soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Ardından 1 adet havucumuzu ekleyip karıştıralım.
Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım.
Maydanoz, dereotu, taze soğanımızı bir derince bir kaba alıp, üç adet yumurtamızı ekleyip çatal yardımı ile çırpalım.
1 buçuk bardak unumuzu da ekleyip son olarak suyunu sıktığımız kabak ve havuç rendesini ekleyip ardından, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Son olarak baharatlarını ekleyelim. Mücverimizin iç harcı hazır. T
eflon tavamıza az miktarda sıvı yağ alalım, peçete yardımı ile birlikte tavanıza yayalım. Kaşık ile tavamıza iç harcımızdan dökelim.
Mücverleri kızartırken her iki yüzüne de spatula yardımıyla bastıralım. Böylece içi ıslak kalmaz (Her seferinde tavaya yağ döküp eşit miktarda peçete yardımıyla yayın) kabak mücverleri ister sıcak ,ister soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Havuçlu Kabak Mücver Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 adet kabak (Küçük boy )
1 adet havuç
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un (200 ml )
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Havuçlu Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklarımızı ve havucumuzu soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Ardından 1 adet havucumuzu ekleyip karıştıralım.
Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım.
Maydanoz, dereotu, taze soğanımızı bir derince bir kaba alıp, üç adet yumurtamızı ekleyip çatal yardımı ile çırpalım.
1 buçuk bardak unumuzu da ekleyip son olarak suyunu sıktığımız kabak ve havuç rendesini ekleyip ardından, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Son olarak baharatlarını ekleyelim. Mücverimizin iç harcı hazır. T
eflon tavamıza az miktarda sıvı yağ alalım, peçete yardımı ile birlikte tavanıza yayalım. Kaşık ile tavamıza iç harcımızdan dökelim.
Mücverleri kızartırken her iki yüzüne de spatula yardımıyla bastıralım. Böylece içi ıslak kalmaz (Her seferinde tavaya yağ döküp eşit miktarda peçete yardımıyla yayın) kabak mücverleri ister sıcak ,ister soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Havuçlu Kabak Mücver Tarifi Fotoğraflı Yapılışı