Havuçlu Kabaklı Tarator Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta uzunluk kabak
2 adet orta uzunluk havuç
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 kaşık süzme yoğurt
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
1 diş sarımsak
Dereotu
Tuz
Havuçlu Kabaklı Tarator Tanımı Yapılışı
Havuç ve kabaklarımızın kabuklarını soyalım ve akabinde farklı ayrı rendeleyelim.
Tavaya sıvı yağını alalım.
Birinci olarak orta ateşte kabaklarımızı kavuralım.
Suyunu hafif çekince havuçları ve rendelediğimiz sarımsağı da ek edip ikisini yaklaşık 3-5 dakika kavuralım.
Ocaktan aldığımız gereçleri soğumaya bırakalım.
Yoğurdumuzu derin bir kaba alıp tuzu ek edip karıştıralım.
Hazırladığımız havuç ve kabağı yoğurda ekleyip karıştıralım.
Üzerine ceviz ve dereotuyla servis yapalım.
Afiyet olsun
2 adet orta uzunluk kabak
2 adet orta uzunluk havuç
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 kaşık süzme yoğurt
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
1 diş sarımsak
Dereotu
Tuz
Havuçlu Kabaklı Tarator Tanımı Yapılışı
Havuç ve kabaklarımızın kabuklarını soyalım ve akabinde farklı ayrı rendeleyelim.
Tavaya sıvı yağını alalım.
Birinci olarak orta ateşte kabaklarımızı kavuralım.
Suyunu hafif çekince havuçları ve rendelediğimiz sarımsağı da ek edip ikisini yaklaşık 3-5 dakika kavuralım.
Ocaktan aldığımız gereçleri soğumaya bırakalım.
Yoğurdumuzu derin bir kaba alıp tuzu ek edip karıştıralım.
Hazırladığımız havuç ve kabağı yoğurda ekleyip karıştıralım.
Üzerine ceviz ve dereotuyla servis yapalım.
Afiyet olsun