SoruCevap
Yeni Üye
Havuçlu Kabaklı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet havuç
1 adet küçük kabak
1 adet küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 ml et suyu
1,5 litre olağan su
1 demet dereotu
Tuz
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı su
Havuçlu Kabaklı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuç ve kabağı rendeleyelim. Tencereye yağları alalım kuru soğanı ve sarımsağı çok minik olacak halde doğrayarak kavuralım.
Rendelenmiş kabak ve havucu, şehriyeyi tencereye alalım ve 2-3 dakika kavurup et suyunu ve olağan suyu ek edelim karıştıralım şehriyeler tencerenin tabanına yapışmasın.
10 dakika pişirdikten sonra terbiyesi için verilen materyalleri güzelce çırpalım ve kaynayan çorbaya yarım bardak soğuk su ek edelim.
Ardından terbiyesini dökelim çabucak karıştırmaya başlayalım kaynayınca tuzunu ekleyip karıştırma sürecini bırakıp zerzevatları ve şehriyenin piştiğini denetim ederek ocaktan alalım.
İnce kıyılan dereotunu çorbanın üzerine serpelim. İftar sofralarınızı lezzetlendirecek mis üzere çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Havuçlu Kabaklı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet havuç
1 adet küçük kabak
1 adet küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 ml et suyu
1,5 litre olağan su
1 demet dereotu
Tuz
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı su
Havuçlu Kabaklı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuç ve kabağı rendeleyelim. Tencereye yağları alalım kuru soğanı ve sarımsağı çok minik olacak halde doğrayarak kavuralım.
Rendelenmiş kabak ve havucu, şehriyeyi tencereye alalım ve 2-3 dakika kavurup et suyunu ve olağan suyu ek edelim karıştıralım şehriyeler tencerenin tabanına yapışmasın.
10 dakika pişirdikten sonra terbiyesi için verilen materyalleri güzelce çırpalım ve kaynayan çorbaya yarım bardak soğuk su ek edelim.
Ardından terbiyesini dökelim çabucak karıştırmaya başlayalım kaynayınca tuzunu ekleyip karıştırma sürecini bırakıp zerzevatları ve şehriyenin piştiğini denetim ederek ocaktan alalım.
İnce kıyılan dereotunu çorbanın üzerine serpelim. İftar sofralarınızı lezzetlendirecek mis üzere çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Havuçlu Kabaklı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı