Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tanımı İçin Gereçler
4 tane havuç
2 adet kabak
Yarım paket kuskus
1 kase kornişon
1 konserve mısır
Sarımsaklı yoğurt ( ben 1 diş kullandım )
Tuz, yağ
Taze ya da kurutulmuş dereotu

Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tanımı Yapılışı

Öncelikle kuskusları haşlayalım ve soğumaya alalım.
Havuçları rendeliyoruz ( ben julyen doğradım ) ve kabağı minik küp küp doğrayıp hazır edelim. Tencereye yağ koyup pişene kadar kavuralım.
Havuç ve kabağı soğumaya alalım.
Soğuduktan sonra havuç rendesiyle karıştırıyoruz.
Kornişonları da küçük küçük doğruyoruz ve bunu da havuçlu kuskusa karıştırıyoruz.
Mısırları ekleyelim.
Kurutulmuş ya da taze dereotunu katın dileğe nazaran.
Sarımsaklı yoğurt yapıp ( yoğurtun kıvamını siz ayarlayın ) salata mezesine karıştırıyoruz.
Bol yoğurt isterseniz daha fazla yoğurt ekleyin.
Tuzunu da ekliyoruz yeterlice karıştırıyoruz.
Üstünü servis yaparken süsleyin.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt