Havuçlu Kavurmalı Pilav Tanımı İçin Gereçler
2 adet havuç
Yaklaşık 150-200 gram kavurma
2 .5 bardak pirinç
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
3, 3.5 bardak sıcak su
Havuçlu Kavurmalı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci yıkayalım, tencereye yağı koyup eritelim.
İnce doğradığımız havuzları koyup birkaç kez karıştıralım.
Kavurmayı ve pirinci koyup kavuralım
Tuz ve kaynar suyu ekleyip kısık ateşte pişirelim suyunu çekince bir kere karıştırıp üzerine pak bez yada kağıt havlu örtüp demlendirelim Tek başına bile o kadar lezzetlidir vazgeçemiceksiniz.
Havuçlu Kavurmalı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet havuç
Yaklaşık 150-200 gram kavurma
2 .5 bardak pirinç
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
3, 3.5 bardak sıcak su
Havuçlu Kavurmalı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci yıkayalım, tencereye yağı koyup eritelim.
İnce doğradığımız havuzları koyup birkaç kez karıştıralım.
Kavurmayı ve pirinci koyup kavuralım
Tuz ve kaynar suyu ekleyip kısık ateşte pişirelim suyunu çekince bir kere karıştırıp üzerine pak bez yada kağıt havlu örtüp demlendirelim Tek başına bile o kadar lezzetlidir vazgeçemiceksiniz.
Havuçlu Kavurmalı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı