Son konular

Havuçlu Kremalı Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Havuçlu Kremalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım kalıp ölçüsü 22 cm
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım su bardağı ceviz (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tarçın
1.5-2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
4 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krem şanti
Üzeri için;
Hindistan cevizi

Havuçlu Kremalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bismillahirrahmanirrahim
Yumurta, toz şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpın.
Sıvıyağ ve tarçın ekle çırpın.
Un ve kabartma tozu ekle çırpın.
Havuç ve ceviz ekle spatula ile karıştırın.
Kullanacağınız kalıba yağlı kağıt katın ve hazırladığınız harcı dökün.
Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirelim pişme mühleti fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir.
Kek piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Kek fırındayken muhallebiyi hazırlayalım.
Vanilya,margarin ve krem şanti hariç tüm gereçleri tencereye katıp karıştırarak pişirin.
Katılaşmaya başlayan muhallebiye vanilya ve margarin ekle 1 dakika boyunca karıştır ve altını kapatın.
Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakalım üzeri kabuk tutmasın.
Muhallebi ılık yahut soğuduktan sonra krem şanti ekleyip mikser ile 3-4 dakika kadar çırpalım.
Soğuyan keki yağlı kağıttan ayıralım.
Keki ortadan ikiye keselim muhallebiyi ikiye yahut üç kesime bölelim yarısını kekin ortasına kalan yarısını da üzerine dökelim.
En son üzerine hindistan cevizi dökelim en az 1-2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun

Havuçlu Kremalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt