Havuçlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
150 gram oda ısısında yeterlice yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
İç harcı için;
3 adet havuç
1 adet elma
3 silme yemek kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı ceviz
Üzeri için;
Pudra şekeri
Havuçlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için havuçları ve elmayı güzelce yıkadıktan sonra soyup, rendeleyin.
Bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin ve pişirmeye başlayın.
Elma ve havuçlar suyunu salıp çektiğinde ocaktan alıp içine tarçını ve cevizleri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız iç harcını soğuması için kenara alın.
Hamuru için yoğurma kabına yumurtaları, pudra şekerini, sıvı yağını, yoğurdu ve yumuşamış tereyağı ekleyip karıştırın.
En son nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı ve azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur olana dek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 4 eşit kesime bölün ve dikdörtgen formunda açın.
Dikdörtgenin uzun ucundan ortasına çentikler atın.
Başka uzun kenarına ise biraz iç harçtan koyup rulo biçiminde sardıktan dilimleyip sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. (çentikli kısım üst tarafta kalacak).
175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Havuçlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
150 gram oda ısısında yeterlice yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
İç harcı için;
3 adet havuç
1 adet elma
3 silme yemek kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı ceviz
Üzeri için;
Pudra şekeri
Havuçlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için havuçları ve elmayı güzelce yıkadıktan sonra soyup, rendeleyin.
Bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin ve pişirmeye başlayın.
Elma ve havuçlar suyunu salıp çektiğinde ocaktan alıp içine tarçını ve cevizleri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız iç harcını soğuması için kenara alın.
Hamuru için yoğurma kabına yumurtaları, pudra şekerini, sıvı yağını, yoğurdu ve yumuşamış tereyağı ekleyip karıştırın.
En son nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı ve azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur olana dek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 4 eşit kesime bölün ve dikdörtgen formunda açın.
Dikdörtgenin uzun ucundan ortasına çentikler atın.
Başka uzun kenarına ise biraz iç harçtan koyup rulo biçiminde sardıktan dilimleyip sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. (çentikli kısım üst tarafta kalacak).
175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Havuçlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı