Havuçlu Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 küçük 1 de orta uzunluk havuç
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı kaynar su
Havuçlu Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Pirinçlerimizi güzelce yıkayıp süzülmeye bırakalım.
Havuçlarımızı soyup rendeleyelim.
Tencereye yağımızı ekleyip ısıtalım.
Yağın üzerine havuçları ve pirinçleri ekleyip biraz kavuralım.
Üzerine kuş üzümlerini ekleyip tuz atalım.
Suyumuzu da ekleyip kapağını kapalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Suyunu çektiğinde altını kapatıp dinlendirerek servis edebilirsiniz. Pilavımız hazır herkese afiyet olsun
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 küçük 1 de orta uzunluk havuç
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı kaynar su
Havuçlu Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Pirinçlerimizi güzelce yıkayıp süzülmeye bırakalım.
Havuçlarımızı soyup rendeleyelim.
Tencereye yağımızı ekleyip ısıtalım.
Yağın üzerine havuçları ve pirinçleri ekleyip biraz kavuralım.
Üzerine kuş üzümlerini ekleyip tuz atalım.
Suyumuzu da ekleyip kapağını kapalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Suyunu çektiğinde altını kapatıp dinlendirerek servis edebilirsiniz. Pilavımız hazır herkese afiyet olsun