Havuçlu Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı şehriye
1 büyük uzunluk havuç
Yarım su bardağı mısır
2 tane küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı karabiber
Havuçlu Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletiyoruz. Birinci başta havucumuzu küçük küp biçiminde doğruyoruz.
Şekeri havucu ve yağı ocağa alıyoruz. Kavrulan havuçların rengi değişince içine şehriyemizi koyuyoruz.
Şehriyeyi tam kavurmuyoruz. Hafif kavurduktan sonra pirinci koyup 10 dakika boyunca kavuruyoruz.
En son tuzu, mısırı ve karabiberi ekleyip suyumuzu ekliyoruz. Kapağı kapalı pişiriyoruz.
Suyunu çekince havlu kağıdı üstüne serip ağzını kapatıp demlemeye bırakıyoruz.
Birtakım pirinçler güç piştiği için sıcak suyu arttırabilirsiniz.
1,5 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı şehriye
1 büyük uzunluk havuç
Yarım su bardağı mısır
2 tane küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı karabiber
Havuçlu Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletiyoruz. Birinci başta havucumuzu küçük küp biçiminde doğruyoruz.
Şekeri havucu ve yağı ocağa alıyoruz. Kavrulan havuçların rengi değişince içine şehriyemizi koyuyoruz.
Şehriyeyi tam kavurmuyoruz. Hafif kavurduktan sonra pirinci koyup 10 dakika boyunca kavuruyoruz.
En son tuzu, mısırı ve karabiberi ekleyip suyumuzu ekliyoruz. Kapağı kapalı pişiriyoruz.
Suyunu çekince havlu kağıdı üstüne serip ağzını kapatıp demlemeye bırakıyoruz.
Birtakım pirinçler güç piştiği için sıcak suyu arttırabilirsiniz.