SoruCevap
Yeni Üye
Havuçlu Muhallebili Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Havuçlu taban için:
6 -7 tane havuç
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı rondodan geçirilmiş bebe bisküvisi
1 çay bardağı rondodan ince geçirilmiş ceviz
Bir paket hindistan cevizi
Muhallebi için:
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket tereyağ̆ı
1 su bardağı un
1 poşet kremşanti
Havuçlu Muhallebili Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendenin ince tarafıyla havucu rendeleyin.
Şekeri de ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Pişen havucun üzerine bisküvi ve cevizi ekleyip karıştırın.
Tepsinizin tabanına bolca hindistan cevizi dökün.
Üzerine havuçlu karışımı incecik olacak şekilde bastırarak yayın. Üzerini güzelce bastırarak düzleyin.
Muhallebi için; tereyağını eritin üzerine unu ekleyip biraz kavurun.
En son karıştırarak üzerine sütü ekleyin.
Kaynamaya başladığında şekerini ilave edip sürekli karıştırın. (pürüzsüz kıvam alana dek).
Kaynayan ve koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın. Arada sırada ılıyıncaya kadar karıştırın. Ilıyınca kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi ince olacak şekilde yayın.
Üzerini düzleyin. Buzdolabında muhallebisi donana kadar bekletin.
En son istediğiniz büyüklükte dilimleyip rulo şekilde sarın. Hindistan cevizi, ceviz, fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Havuçlu Muhallebili Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Havuçlu taban için:
6 -7 tane havuç
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı rondodan geçirilmiş bebe bisküvisi
1 çay bardağı rondodan ince geçirilmiş ceviz
Bir paket hindistan cevizi
Muhallebi için:
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket tereyağ̆ı
1 su bardağı un
1 poşet kremşanti
Havuçlu Muhallebili Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendenin ince tarafıyla havucu rendeleyin.
Şekeri de ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Pişen havucun üzerine bisküvi ve cevizi ekleyip karıştırın.
Tepsinizin tabanına bolca hindistan cevizi dökün.
Üzerine havuçlu karışımı incecik olacak şekilde bastırarak yayın. Üzerini güzelce bastırarak düzleyin.
Muhallebi için; tereyağını eritin üzerine unu ekleyip biraz kavurun.
En son karıştırarak üzerine sütü ekleyin.
Kaynamaya başladığında şekerini ilave edip sürekli karıştırın. (pürüzsüz kıvam alana dek).
Kaynayan ve koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın. Arada sırada ılıyıncaya kadar karıştırın. Ilıyınca kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi ince olacak şekilde yayın.
Üzerini düzleyin. Buzdolabında muhallebisi donana kadar bekletin.
En son istediğiniz büyüklükte dilimleyip rulo şekilde sarın. Hindistan cevizi, ceviz, fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Havuçlu Muhallebili Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı