Havuçlu Muhallebili Tart Tanımı İçin Materyaller
Tart için ;
5 tane havuç
1 paket sade petibör bisküvi
3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un + nişasta
1 paket vanilin
Havuçlu Muhallebili Tart Tanımı Yapılışı
Öncelikle havuçlarımızı soyup rendeliyoruz .
Üzerine şekerini ilave edip pişirmeye bırakıyoruz .
Suyunu çekene kadar karıştıyoruz .
Sonra bisküvilerimizi rondodan geçirip ,toz haline getirip birinci sıcağı çıkmış havuçlarla birleştirip hamur haline getirip tart kalıbımıza alıyoruz .
Muhallebisi için evvel süt, nişastayı, un ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz.
Kıvamını alan muhallebimize vanilya ekleyip ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz .
Formunu almış havuçlu kekimizi kalıptan çıkarıp üzerine muhallebimizi ekleyip üzerini istediğinize nazaran süsleyebilirsiniz .
Tatlımız hazır dolapta soğumaya bırakabiliriz, şimdiden afiyet olsun .
Tart için ;
5 tane havuç
1 paket sade petibör bisküvi
3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un + nişasta
1 paket vanilin
Havuçlu Muhallebili Tart Tanımı Yapılışı
Öncelikle havuçlarımızı soyup rendeliyoruz .
Üzerine şekerini ilave edip pişirmeye bırakıyoruz .
Suyunu çekene kadar karıştıyoruz .
Sonra bisküvilerimizi rondodan geçirip ,toz haline getirip birinci sıcağı çıkmış havuçlarla birleştirip hamur haline getirip tart kalıbımıza alıyoruz .
Muhallebisi için evvel süt, nişastayı, un ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz.
Kıvamını alan muhallebimize vanilya ekleyip ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz .
Formunu almış havuçlu kekimizi kalıptan çıkarıp üzerine muhallebimizi ekleyip üzerini istediğinize nazaran süsleyebilirsiniz .
Tatlımız hazır dolapta soğumaya bırakabiliriz, şimdiden afiyet olsun .