SoruCevap
Yeni Üye
Havuçlu Patatesli Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
1 tane büyük havuç
2 tane orta uzunluk patates
1 tane soğan
1 çay bardağı şehriye
1.5 çay bardağı süt
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
6 su bardağı su
Havuçlu Patatesli Şehriyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları yemeklikten biraz büyükçe doğrayın.
Pembeleşene kadar kavurun.
1 tane havucu küp küp doğrayın tıpkı halde biraz kavrulsun.
Ardından patatesleri de küp küp doğrayıp tencereye koyuyoruz.
Biraz kavurduktan sonra sütümüzü suyumuzu ve tuzu katıp pişmeye bırakıyoruz.
Havuçlar pişmişse olmuş demektir sonra blendırdan geçiyoruz
Biraz daha kaynatıp akabinde sehriyelerimizi de koyup yine pişmeye bırakıyoruz şimdiden afiyet olsun
Havuçlu Patatesli Şehriyeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tane büyük havuç
2 tane orta uzunluk patates
1 tane soğan
1 çay bardağı şehriye
1.5 çay bardağı süt
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
6 su bardağı su
Havuçlu Patatesli Şehriyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları yemeklikten biraz büyükçe doğrayın.
Pembeleşene kadar kavurun.
1 tane havucu küp küp doğrayın tıpkı halde biraz kavrulsun.
Ardından patatesleri de küp küp doğrayıp tencereye koyuyoruz.
Biraz kavurduktan sonra sütümüzü suyumuzu ve tuzu katıp pişmeye bırakıyoruz.
Havuçlar pişmişse olmuş demektir sonra blendırdan geçiyoruz
Biraz daha kaynatıp akabinde sehriyelerimizi de koyup yine pişmeye bırakıyoruz şimdiden afiyet olsun
Havuçlu Patatesli Şehriyeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı