Havuçlu Şehriye Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı şehriye
2 tane havuç
Dereotu
Tuz
Sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
Havuçlu Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Yağı ve şehriyeyi tenceremize alıyoruz.
Havuçları rendeleyip, kavrulan şehriyeye ekliyoruz. Ben çok kavrulmuş sevmediğim için hafif kahverengi rengini alınca sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakıyorum.
Suyunu çektikten sonra doğranmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
2 su bardağı şehriye
2 tane havuç
Dereotu
Tuz
Sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
Havuçlu Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Yağı ve şehriyeyi tenceremize alıyoruz.
Havuçları rendeleyip, kavrulan şehriyeye ekliyoruz. Ben çok kavrulmuş sevmediğim için hafif kahverengi rengini alınca sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakıyorum.
Suyunu çektikten sonra doğranmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun