SoruCevap
Yeni Üye
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 adet küçük tavuk baget ( haşlanmış ve didiklenmiş)
2 adet havuç
1 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
1 küçük çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
6,5- 7 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz)
Az pul biber
1 limon suyu
1 tutam maydanoz
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk butlarını haşlayıp didikleyelim. Suyunu çorba için ayıralım.
Uygun tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim. Tereyağ eridikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım. Rendelenmiş havucu ekleyelim ve onuda bir süre soteleyelim.
Sonra küçük doğranmış yahut rendelenmiş sarımsağı da ekleyip karıştıralım.
Ardından unu ekleyip kavurmaya devam edelim. Tavuk suyunu da ekleyerek topaklanmaması için karıştıralım.
Arzuya nazaran yarısını su ve başka yarısını tavuk suyu olarak da ekleyebilirsiniz( hepsini tavuk suyuyla yaparsınız daha lezzetli oluyor).
Çorba kaynamaya başladığında tel şehriyeyi ekleyelim orta ara karıştırarak pişirelim.
Şehriyeler yumuşadığında didiklenmiş tavuk,tuz ve baharatları ekleyelim.
Bir taşım kaynadıktan sonra bir adet limon suyu ve ince doğranmış maydanozu ekleyelim ve ocaktan alalım. Limonunuz çok sulu ise yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet küçük tavuk baget ( haşlanmış ve didiklenmiş)
2 adet havuç
1 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
1 küçük çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
6,5- 7 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz)
Az pul biber
1 limon suyu
1 tutam maydanoz
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk butlarını haşlayıp didikleyelim. Suyunu çorba için ayıralım.
Uygun tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim. Tereyağ eridikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım. Rendelenmiş havucu ekleyelim ve onuda bir süre soteleyelim.
Sonra küçük doğranmış yahut rendelenmiş sarımsağı da ekleyip karıştıralım.
Ardından unu ekleyip kavurmaya devam edelim. Tavuk suyunu da ekleyerek topaklanmaması için karıştıralım.
Arzuya nazaran yarısını su ve başka yarısını tavuk suyu olarak da ekleyebilirsiniz( hepsini tavuk suyuyla yaparsınız daha lezzetli oluyor).
Çorba kaynamaya başladığında tel şehriyeyi ekleyelim orta ara karıştırarak pişirelim.
Şehriyeler yumuşadığında didiklenmiş tavuk,tuz ve baharatları ekleyelim.
Bir taşım kaynadıktan sonra bir adet limon suyu ve ince doğranmış maydanozu ekleyelim ve ocaktan alalım. Limonunuz çok sulu ise yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı